Ana SayfaGüncelKarınca’nın vizyon seçkisinde bu hafta

Karınca’nın vizyon seçkisinde bu hafta

HABER MERKEZİ – Bu hafta yerli ve yabancı toplam dokuz film vizyona girdi. 13 Eylül itibari ile beyazperdede olan filmlerden üçünü sizin için seçtik: “Kız Kardeşler”, “Eşanlamlılar” ve “Elektrik Savaşları”.

Kız Kardeşler

Dünya prömiyerini Berlin Film Festivali’nde yapan “Kız Kardeşler”, farklı yaşlardaki üç kız kardeşin hikayesini konu ediniyor.

Emin Alper’in üçüncü filmi olan “Kız Kardeşler”in başrollerini Cemre Ebüzziya, Ece Yüksel ve Helin Kandemir üstleniyor.

“Kız Kardeşler”, Berlin Film Festivali’nde en iyi film, en iyi yönetmen, en iyi kadın oyuncu (Cemre Ebüzziya, Ece Yüksel, Helin Kandemir), en iyi müzik ve FIPRESCI ödüllerini kazanmıştı.

Eşanlamlılar

Dünya prömiyerini yaptığı 69. Berlin Film Festivali’nde hem Altın Ayı’yı hem de FIPRESCI Ödülü’nü kazanan “Synonymes” (Eşanlamlılar), İsrailli yönetmen Nadav Lapid’in kendi deneyimlerinden yola çıkarak anlattığı bir hikaye.

Film, İsrail’den Fransa’nın başkenti Paris’e göç eden ve kimliğini tamamen reddeden Yoav’ı merkezine alıyor.

“Eşanlamlılar”ın başkarakteri Yoav, hiç hazzetmediği ülkesi İsrail’den, sonuna kadar benimsemeye karar verdiği Paris’e taşınır. Kökenlerini silmek, Fransız olmak, Père Lachaise mezarlığına gömülmek ister ama özü, bedenindedir, çifte kimliği onu hiç bırakmaz.

Yoav’ı Tom Mercier‘in canlandırdığı filmin oyuncu kadrosunda ise Quentin Dolmaire, Louise Chevillotte, Uria Hayik ve Olivier Loustau gibi isimler yer alıyor.

Elektrik Savaşları

Alfonso Gomez-Rejon imzalı “The Current War” (Elektrik Savaşları), günümüzde bile bir tartışma konusu olarak popülerliğini koruyan Edison-Tesla mücadelesini konu ediniyor.

Film, 1880’lerde ABD’de elektriğin yaygın dağıtımı için doğru akımı (DC) uygulamak isteyen Thomas Edison ile Avrupa’da denediği alternatif akımı (AC) ABD’ye de getirmek isteyen George Westinghouse arasındaki “akım savaşları”nı anlatıyor.

Benedict Cumberbatch’in Thomas Edison’a, Michael Shannon’ın George Westinghouse’a ve Nicholas Hoult’un Nikola Tesla’ya hayat veriyor.

Previous post
Meteoroloji ve AKOM'dan İstanbul'a "fırtına" uyarısı
Next post
“Kürdüz” dediği için öldürülen Sakçı davası: Sanığa müebbet hapis istemi