Ana SayfaGüncelKayyum atamaları ‘yasal’ diyen Arınç: Ahmet Türk’ün terörle alakası yok

Kayyum atamaları ‘yasal’ diyen Arınç: Ahmet Türk’ün terörle alakası yok

HABER MERKEZİ – HDP’li üç büyükşehir belediyesine yapılan kayyum atamalarının yasal olduğunu savunan  Cumhurbaşkanlığı Yüksek İstişare Kurulu üyesi Bülent Arınç, görevden alınan Ahmet Türk için ise “Ahmet Türk’ün terörle alakası yoktur. Barış olsun isteyen biridir” dedi.

Cumhurbaşkanlığı Yüksek İstişare Kurulu (YİK) üyesi ve eski Meclis Başkanı Bülent Arınç, katıldığı bir televizyon programında HDP’li Diyarbakır, Van ve Mardin büyükşehir belediye eşbaşkanlarının görevlerinden alınıp yerlerine kayyum atanmasına dair açıklamalarda bulundu.

Kayyum atamalarının yasal olduğunu savunan Arınç, görevden alınan Mardin Büyükşehir Belediye Eşbaşkanı Ahmet Türk için ise ‘terörle ilgisi yok’ yorumunu yaptı.

“Ben sadece Ahmet Türk’ü tanıyorum ve ona saygı duyuyorum. Ahmet Türk’ün benim üzerimdeki hakkı şudur. Bu kişinin terörle alakası yoktur. Ahmet Türk’ün terörle alakası yoktur. Barış olsun isteyen biridir.”

‘Kaftancıoğlu’na tahammül etmek zorundayız’

Arınç, sosyal medya paylaşımları nedeniyle yargılandığı davada 9 yıl 8 ay hapis cezasına çarptırılan CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu’na ilişkin de konuştu.

Kaftancıoğlu’nu sevmediğini, beğenmediğini, yazdıklarına katılmadığını belirten Arınç, şunları söyledi:

“Bunlardan dolayı ceza verilecek olacak, ben bir hukukçuyum, bu mesajlar toplumu infiale sürükleyecek olsa, 2013’te bir soruşturma açardı savcılarımız. Ama üzerinden 6 yıl geçtikten sonra dava açılıp hemen 2-3 celsede karar veriliyorsa buna nasıl bakmak lazım?”

“Verilen kararın iyi ya da kötü olduğunu söylemekten uzağım” diyen Arınç, “Kaftancıoğlu’nu sevmiyor olabiliriz. Seçimi kazandı bir kahraman haline getirdiler. Attığı mesajların hiçbirisine katılmıyorum. Ama ifade özgürlüğüne saygı duymalıyız, tahammül etmek zorundayız” ifadelerini kullandı.


Canan Kaftancıoğlu’na 9 yıl 8 ay hapis cezası


PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
Halit Ayar cinayetine ilişkin iki kişi tutuklandı
Sonraki Haber
Gazeteci Melike Aydın'a 1 yıl 3 ay hapis cezası