Ana SayfaGüncelKayyum borcu nedeniyle Batman’da sular kesildi

Kayyum borcu nedeniyle Batman’da sular kesildi

HABER MERKEZİ – Kayyum döneminden kalan elektrik borçları nedeniyle DEDAŞ Batman’da belediyenin su kuyularında bulunan içme suyu pompalarına giden elektriği kesti. Kesintinin giderilmesi ardından belediye eşbaşkanları halktan özür diledi.

Batman’da kayyum döneminden kalan elektrik borçları nedeniyle DEDAŞ belediyenin su kuyularında bulunan içme suyu pompalarına giden elektriği kesti.

Bunun üzerine Batman kısa süreliğine susuz kaldı.

Saat 10.00 civarında yapılan kesinti sonrası yaşanan kısa süreli su kesintisi, belediye yetkililerinin müdahalesi sonrası jeneratörlerin devreye sokulmasıyla giderildi.

Konuya ilişkin yazılı açıklama yapan Batman Belediyesi Eş Başkanları Songül Korkmaz ile Mehmet Demir, DEDAŞ kararının yanlış olduğunu belirtti.

Eşbaşkanlar, yaşanan yanlışlığa rağmen su kesintisi için halktan özür diledi.

“Belediyemiz en kısa sürede aynı durumun tekrar etmemesi için gerekli önlemleri alacaktır. DEDAŞ’ın elektrikleri kesmesinden sonra Belediyemiz jeneratörleri devreye alarak su pompalarına elektrik vermeye başlamış ve su pompalama işlemi tekrar başlamıştır. Ancak aradaki boşluktan dolayı su kesintisi yaşanmıştır.
“Kesintinin, DEDAŞ’ın elektriklerimizi kesmesinden kaynaklandığını en kısa sürede kentin su ihtiyacının sağlanacağını ve bu durumun tekrarlanmaması için gerekli tedbirleri alacağımızı halkımıza saygıyla duyururuz.”



Önceki Haber
Mahkeme kararıyla işine geri dönen akademisyen tekrar işten çıkarıldı
Sonraki Haber
Ağustos ayında erkekler en az 49 kadını öldürdü