Ana SayfaGüncelKayyum borcu nedeniyle sular kesilmişti: Batman’daki su sorunu çözüldü

Kayyum borcu nedeniyle sular kesilmişti: Batman’daki su sorunu çözüldü

HABER MERKEZİ – Kayyum döneminden kalan borçları yüzünden DEDAŞ’ın Batman’da elektriği kesmesi üzerine belediyenin başvuruduğu mahkeme ‘yürütmeyi durdurma’ kararı verdi. Karar doğrultusunda kente kısa zaman içerisinde yeniden su verilmesi bekleniyor.

Kayyum döneminden kalan elektrik borçları nedeniyle DEDAŞ Batman’da belediyenin su kuyularında bulunan içme suyu pompalarına giden elektriği kesmişti.

Kentin kısa süreliğine susuz kalması üzerine Batman Belediyesi Eşbaşkanları Songül Korkmaz ile Mehmet Demir, yaşanan su kesintisi için halktan özür dilemişti.

Sorunun çözümü için DEDAŞ yetkilileri ile yaptıkları görüşmelerden sonuç alamayan Batman Belediyesi yetkilileri, yurttaşların “suya erişim hakkının engellendiği” gerekçesiyle “yürütmeyi durdurma” talebiyle Batman 4. Asliye Hukuk Mahkemesi’ne başvurdu.

Başvuruyu değerlendiren mahkeme, başvuruya konu olan borcun yüzde 10’nun ödenmesi koşulu ile ‘yürütmeyi durdurma’ kararı verdi.

Batman Belediyesi Eşbaşkanı Demir, mahkeme kararına ilişkin Mezopotamya Ajansı’na yaptığı açıklamada, DEDAŞ’ın hukuksuz bir uygulamaya imza attığının mahkeme kararıyla ortaya çıktığını söyledi.

Mahkeme kararı doğrultusunda yüzde 10’luk teminatın yatırılması ile elektriğin yeniden verildiğini açıklayan Demir, kısa bir süre içerisinde tüm kentin suya kavuşacağını belirtti.


Kayyum borcu nedeniyle Batman’da sular kesildi

Previous post
Boşanma aşamasında olduğu erkek tarafından bıçaklanmıştı: Hafize Kurban yaşamını yitirdi
Next post
41'inci gün: Kaz Dağları için 'Su ve Vicdan Nöbeti' sürüyor