Ana SayfaGüncelKılıçdaroğlu: İktidarın talebi üzerine Demirtaş’ın tekrar tutuklanması bir hukuk faciası

Kılıçdaroğlu: İktidarın talebi üzerine Demirtaş’ın tekrar tutuklanması bir hukuk faciası

HABER MERKEZİ – Tahliyesi beklenen Demirtaş’ın yeniden açılan bir soruşturma ile tutuklu yargılanmasına karar verilmesine CHP lideri Kılıçdaroğlu tepki gösterdi: “Siyasal iktidarın talebi üzerine tekrar tutuklanması bir hukuk faciasıdır.”

Tutuklu yargılandığı davada tahliyesine hükmedilmesi akabinde HDP’nin önceki dönem eş genel başkanı Selahattin Demirtaş’ın tahliye edilmek yerine yeniden açılan bir soruşturma ile tutuklu yargılanmasına karar verilmesine CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu “hukuk faciası” sözleriyle tepki gösterdi.

Cumhuriyet’ten Mahmut Lıcalı’ya konuşan Kılıçdaroğlu, “Türkiye’de adaletin olmadığını, siyasal baskıların yargıçlar üzerinde de sürdürüldüğünü” belirtti.

CHP lideri, “Selahattin Demirtaş’ın tahliye edilmesi gerekirken siyasal iktidarın talebi üzerine tekrar tutuklanması aslında bir hukuk faciasıdır” dedi.

Yeni Yargı Paketi’ndeki af düzenlemesi tartışmalarına değinen Kılıçdaroğlu, paketin önümüzdeki süreçte parlamentoya geleceğini belirterek, “Gelince ancak o zaman düşüncelerimizi söyleyebiliriz. Adalet Bakanlığı belki dışarıdan gelen eleştirileri biraz yumuşatmak için bu çalışmayı yapıyor olabilir” değerlendirmesinde bulundu.

Önceki dönem HDP eş genel başkanları Demirtaş ve Yüksekdağ hakkında, 6-8 Ekim 2014’deki Kobani protestoları sırasındaki olaylarla ilgili olarak yeniden soruşturma açan Ankara savcılığının talebi kabul edilmiş, iki ismin tutuklanmasına karar verilmişti.

Demirtaş ve Yüksekdağ’a “devletin birliğini ve ülke bütünlüğünü bozmak”, “bir suçu gizlemek veya başka bir suçun delillerini gizlemek ya da yakalanmamak amacıyla öldürmeye azmettirmek” gibi suçlamalar yöneltiliyor.

Söz konusu karar, tutuklu yargılandığı davada tahliyesine hükmedilmesi akabinde Demirtaş için yapılan mahsupluk başvurusunun kabul edilmesi üzerine gelmişti.

Yeni soruşturmaya Demirtaş, “Alın size reform” sözleriyle tepki göstermişti.


Demirtaş ve Yüksekdağ hakkında yeniden tutuklama kararı

Yeniden tutuklanan Yüksekdağ ve Demirtaş’ın mahkemedeki savunmaları

Previous post
Artvin'de iş cinayeti: HES'te çalışan iki işçi uçurumdan düşerek hayatını kaybetti
Next post
Beyaz eşya satışları Ağustos'ta yüzde 8 azaldı