Ana SayfaToplumsal CinsiyetKübra Aşkan’ı öldüren Davut Demir duruşmada ‘mağdur rolü’ yaptı

Kübra Aşkan’ı öldüren Davut Demir duruşmada ‘mağdur rolü’ yaptı

HABER MERKEZİ – Mersin’de boşandığı Kübra Aşkın’ı öldüren Davut Demir’in tutuklu yargılandığı davanın ilk duruşması yapıldı. Mahkeme, tanıkların bir sonraki duruşmaya zorla getirilmesine karar verdi.

Mersin’in Yenişehir ilçesinde 2 yıl önce kendisinden boşanan Kübra Aşkın’ı 14 Şubat 2019 da öldüren Davut Demir’in yargılandığı davanın ilk duruşması Mersin 4. Ağır Ceza Mahkemesi’nde yapıldı.

Duruşmaya tutuklu sanık Demir ile avukatı, Kübra’nın ailesi ile avukatı katılırken çok sayıda kadın kurumu da duruşmayı takip etti.

Kimlik tespitiyle başlayan duruşmada dava iddianamesinin kısa özetinin okunmasıyla devam etti.

Kübra’yı planlayarak öldürmediğini iddia eden Demir, iddianameyi reddedip tahliyesini istedi.

Kübra’nın avukatı Sevim Küçük, sanığın hazırlık soruşturmasında verdiği çelişkili ifadelere dikkati çekerek, öldürme olayına dönük sorular yönetti.

Mersin Barosu Kadın Hakları Merkezi Başkanı Avukat Şirin Güner ise söz alarak artan kadın katliamlarını hatırlatarak, sanıkların mahkemede mağdur rolü oynayarak adaleti kandırmaya çalıştığını söyledi.

Şirin, mahkemeden Kübra Aşkın cinayetinin aydınlatılarak sanık Davut Demir’e indirimsiz ceza verilmesini ve tutukluluk halinin sürmesini talep etti.

Mahkeme heyeti, Mersin Barosu ve Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’nın davaya müdahil olma talebini kabul etti.

Duruşmaya gelmeyen tanıkların zorla getirilmesine karar veren mahkeme heyet,i tutuklu sanığın tutukluluk halinin devamına karar verdi.

Duruşma 19 Kasım’a ertelendi.

Previous post
45 gün önce tutuklanmıştı: 79 yaşındaki Buğrahan yaşamını yitirdi
Next post
“Türk’ün terörle alakası yok” diyen Arınç'a AKP Grup Başkanvekili'nden tepki