Ana SayfaGüncelLeyla Aydemir cinayeti davası: Baba şikayetini çekti, amca Aydemir tutuklandı

Leyla Aydemir cinayeti davası: Baba şikayetini çekti, amca Aydemir tutuklandı

HABER MERKEZİ – Ağrı’da kaybolan ve 18 gün sonra cansız bedeni bulunan 4 yaşındaki Leyla Aydemir’in ölümüne ilişkin açılan davada; baba şikayetini çekti, tanıklar ifadelerini değiştirdi, amca Yusuf Aydemir ise tutuklandı.

Ağrı’da, 15 Haziran 2018 tarihinde kaybolan 4 yaşındaki Leyla Aydemir’in cansız bedeni 18 gün sonra Bezirhane köyünün merkezine 3 kilometre mesafede bulunmuş, vücudunda darp ya da yara izine rastlanmayan Aydemir’in cenazesi Bezirhane köyünde defnedilmişti.

Ağrı Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından Leyla’nın ölümüne ilişkin yürütülen soruşturma kapsamında baba Nihat Aydemir’in amcasının oğlu olan Mehmet Ali Aydemir gözaltına alınarak, ‘kasten öldürme’ suçundan tutuklanmıştı.

Mehmet Ali Aydemir’in de aralarında olduğu yedi sanık hakkında başsavcılık tarafından iddianame hazırlanmıştı.

Biri tutuklu yedi sanık hakkında “Çocuğa ya da beden veya ruh bakımından kendisini savunamayacak durumda bulunan kişiye karşı kasten öldürme” suçundan ağırlaştırılmış müebbet, “iştirak halinde kişiyi hürriyetinden yoksun kılma” suçundan da 14’er yıla kadar hapis cezası verilmesi isteniyor.

Leyla’nın ölümüne ilişkin yargılama dün başladı.

Baba Nihat Aydemir’in şikayetini geri çekmesi nedeniyle avukatlarının katılmadığı ilk duruşmada, sanıkların savunmaları alındı.

Tutuklu sanık Mehmet Ali Aydemir, üzerine atılı suçlamaları kabul etmeyerek beratını talep etti.

Amca Yusuf Aydemir de tanıkların savcılık ve kolluk birimlerinde ağabeyi Nihat Aydemir ile husumetlerinin bulunduğu yönündeki ifadelerini yalanladı.

Anne Şükran Aydemir’in “Yusuf yapmıştır” sözlerini ise iftira olarak değerlendiren Aydemir, olayla ilgisinin bulunmadığını belirterek, beratını talep etti.

Tanıklar ifadelerini değiştirdi, baba şikayetini çekti

Sanıkların ifadelerinin ardından mahkeme heyeti, tanıkları dinledi.

Dosya kapsamında savcılık ve emniyette ifade veren 21 tanığın ifadelerini değiştirmesi dikkat çekti.

Salonda sık sık tanıkları yalan beyan konusunda uyaran mahkeme başkanı, zaman zaman tanıkların hatırlayamadıklarını ileri sürdükleri ifadeleri tekrar yüzlerine okudu.

Uyarılara rağmen daha önce verdikleri ifadeleri yalanlayan tanıklar ile mahkeme başkanı arasında sert diyaloglar yaşandı.

Sanıklardan şikayetçi olduğunu belirten anne Şükran Aydemirin aksine duruşmada söz alan baba Nihat Aydemir ise sanıklardan şikayetçi olmadığını söyledi.

Baba Nihat Aydemir’in şikayetçi olmaması nedeniyle aile avukatı davadan çekildiğini bildirdi.

Sanık avukatlarının ardından davaya dahil olmaları kabul edilen Ağrı Barosu ile Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı avukatı, sanıkların işlenen suç nedeniyle en ağır şekilde cezalandırılmalarını istedi.

Amca Yusuf Aydemir tutuklandı

Sanık Mehmet Ali Aydemir’in tutukluluk halinin devamına hükmeden mahkeme heyeti, amca Yusuf Aydemir’in de tutuklu yargılanmasına karar verdi.

Ayrıca dosya kapsamında tanık olarak dinlenmesi gereken sekiz kişinin, gelmemeleri nedeniyle bir sonraki duruşmaya zorla getirilmeleri kararlaştırıldı.

Mahkeme heyeti, tanıklardan verdikleri ifadelere bağlı kalmayan üç kişi hakkında da Ağrı Cumhuriyet Başsavcılığı’na “yalan beyan” dolayısıyla suç duyurusunda bulunulacağını açıkladı.

Duruşma eksikliklerin giderilmesi için erteledi.


Karınca, Euronews
Previous post
“IŞİD'in infazcısı” İzmir'de tutuklandı
Next post
İbrahim Ayhan mezarı başında anıldı