Ana SayfaGüncelLeyla Güven: Kürtlere karşı yeni konseptler hazırlanıyor

Leyla Güven: Kürtlere karşı yeni konseptler hazırlanıyor

HABER MERKEZİ – Mardin’deki kayyum protestosunda konuşan HDP Milletvekili Leyla Güven, HDP’li belediye eşbaşkanlarının gözaltına alınıp ardından tutuklanması sonrası ilçe belediyelerine kayyum atanmasına değinerek, “Kürtlere karşı yeni konseptlerin hazırlandığını” söyledi. Güven, kendilerinin konuşarak gençleri dağa yönlendirdiği iddialarına ise İçişleri Bakanı’na seslenerek yanıt verdi: “Konuşarak bunu sağlayan Süleyman Soylu’nun kendisidir.”

HDP belediyelerine kayyum atanması sonrası başlatılan eylemler devam ediyor.

‘Demokrasi Nöbeti’ adı altında süren eylemlerin Mardin ayağında, eylem abluka altında gerçekleştirildi.

Mardin Valiliği tarafından kentte bir ay daha uzatılan “eylem ve etkinlik yasağı” gerekçesi ile HDP il binasının etrafı polis ablukasına alındı.

Burada konuşan HDP Hakkari Milletvekili ve DTK Eşbaşkanı Leyla Güven polislere, “Nedir sizi korkutan? HDP konuştuğunda, Kürtler konuştuğunda neden korkuyorsunuz? Neden etrafımızı sarıyorsunuz?” diye sordu.

HDP’nin “İtaat etmeyeceğiz” dediği için linç edilmek istendiğini kaydeden Güven, Diyarbakır’da söylediği ve hedef gösterildiği sözlerini tekrarlayarak, “Kürt sorunu demokratik yöntemlerle çözülmedikçe acılar yaşanmaya devam edecektir. Buna izin vermeyelim. Hep birlikte buna karşı duralım” dedi.

HDP’li 3 büyükşehir belediyesinin ardından Kulp ve Karayazı belediyelerine kayyum atanmasını, “önce kayyum atamalarının alt yapısının hazırlandığı, ardından taşlarının döşendiği ve belediyelerin daha sonra gasp edildiği” sözleriyle değerlendiren Güven, “Kürtlere karşı yeni konseptlerin hazırlandığını” savundu.

Güven, kendilerinin konuşarak gençleri dağa yönlendirdikleri iddialarına da yanıt verdi.

“Aslında konuşarak gençleri dağa gönderen biz değiliz. Konuşarak bunu sağlayan Süleyman Soylu’nun kendisidir. Ötekileştirilen dil, televizyonlarda akşama kadar kullanılan dil gençleri canından bezdiriyor. Bülent Arınç bu gerçekliğe işaret etti diye ‘hadi oradan’ dediler. Bunlar gerçeğin üstünü sürekli kapatmaya çalışıyorlar.”

Türkiye’nin demokratikleşmesinin ve Kürt sorununun çözümünün öncelikli görev olduğunu kaydeden Güven, “İşte o zaman anneler HDP’nin kapısına çözüm bulmaya gelmezler. O zaman anneler evlatlarını yitirmek zorunda kalmazlar” dedi.


PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
Cezaevinden izinli çıkan erkek, kendisinden ayrılan kadını yaktı
Sonraki Haber
Haluk Bilginer “Şahsiyet”teki performansıyla Uluslararası Emmy'e aday