Ana SayfaGüncelLeyla Güven ve HDP heyetinin köye girişi askerlerce engellendi

Leyla Güven ve HDP heyetinin köye girişi askerlerce engellendi

HABER MERKEZİ – Cezaevindeyken yaşamına son veren Zehra Sağlam’ın ailesini ziyaret etmek için Varto’nun Kayalıkale köyüne gitmek isteyen HDP Hakkari Milletvekili Leyla Güven’in köye girişi askerlerce engellendi.

HDP Hakkari Milletvekili ve DTK Eş Sözcüsü Leyla Güven, HDP Milletvekili Mensur Işık, HDP il ve ilçe yöneticilerinin açlık grevleri döneminde, “Abdullah Öcalan üzerindeki tecridi protesto etmek” amacıyla cezaevinde yaşamına son veren Zehra Sağlam’ın ailesine yapmak istediği ziyarete izin verilmedi.

Sağlam’ın ailesini ziyaret etmek üzere Muş’un Varto ilçesine bağlı Kayalıkale köyüne gitmek isteyen HDP heyeti, Abdurrahman Paşa Köprüsü’nde askerler tarafından durduruldu.

Askerler, heyete, bölgede operasyon olduğu gerekçesiyle Kayalıkale köyüne geçişlerine izin vermeyeceklerini söyledi.

Bunun üzerine asker barikatının önünde açıklama yapan Leyla Güven, kendilerine verilen bu bilginin aksine araçların çalıştığını, köyde hayatın devam ettiğini gördüklerini söyledi.

Güven, “Diyarbakır, Antep, Nusaybin, Kızıltepe, Cizre’deki ziyaretlerimizde bir sıkıntı çıkmamasına rağmen atanmış olan Muş Valisi, biz seçilmişlerin köye girişlerine yasak koyması çok keyfi ve özel bir uygulamadır” dedi.

HDP Muş Milletvekili Mensur Işık da Twitter üzerinden yaptığı paylaşımda, Zehra Sağlam’ın babasının gözaltına alındığını duyurdu.

“DTK Eş Başkanı ve Hakkari Milletvekilimiz Leyla Güven ile Zehra Sağlam’ın köyüne taziye ziyaretimiz hukuksuzca engelendi. Aile reisi olan baba da “tedbiren” sabahın 6’sında gözaltına alınmış. Halkımızla bir araya gelmemizi keyfi engelleyenler, korkun! haklıyız ve yargılanacaksınız.”

PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
Polis tarafından öldürülen 395 kişinin ailesi AKP önüne gidecek
Sonraki Haber
Engelsiz Filmler Festivali'nde yarışacak filmler belli oldu