Ana SayfaGüncelMarco Bellocchio’dan İtalya tarihinin en büyük mafya çatışması: “Il traditore”

Marco Bellocchio’dan İtalya tarihinin en büyük mafya çatışması: “Il traditore”

HABER MERKEZİ – Usta yönetmen Marco Bellocchio’nun yönettiği, dünya prömiyerini yaptığı Cannes’da beğeniyle karşılanan “Il traditore”den fragman yayınlandı. Filmde, İtalya tarihinin en büyük mafya çatışması anlatılıyor.

İtalyalı sinemacı Marco Bellocchio, Cepteki Yumruklar (I Pugni in Tasca), Günaydın Gece (Buongiorno, notte) ve Yenmek (Vincere) filmleriyle tanınıyor.

1939 doğumlu Bellocchio yıllardır kısa film, belgesel ve uzun metrajlarıyla sinema dünyasında yer alırken, sürekli yeni projelerin peşinde ve üretmeye devam ediyor.

Aynı zamanda senarist ve oyuncu olarak da sinema kariyerini sürdüren yönetmen, bu yıl yeni filmi “Il traditore” (The Traitor) ile izleyicilerin karşısına çıktı.

Gerçek bir yaşam öyküsünden beyazperdeye uyarlanan “Il traditore”, dünya prömiyerini yaptığı 72. Cannes Film Festivali’nde beğeniyle karşılandı.

Pierfrancesco Favino, Luigi Lo Cascio, Fausto Russo Alesi gibi isimlerin oyuncu kadrosunda yer aldığı film, Sicilya mafyasının ‘sessizlik yemini’ni bozup polise ifade vererek ilk muhbiri olan Tommaso Buscetta’nın hayatını anlatıyor.

İtalya tarihinin en büyük mafya çatışmasını anlatan “Il traditore”, Buscetta’nın itirafından sonra tutuklanan kişileri ve onların yargılanma sürecini de gözler önüne seriyor.

Konusuyla merak uyandıran film, Türkiye prömiyerini 4-9 Ekim tarihleri arasında düzenlenecek olan 2. Başka Sinema Ayvalık Film Festivali’nde yapacak.

Türkiye’deki vizyon tarihi henüz netleşmeyen filmden yayınlanan fragmanı aşağıdaki bağlantıdan izleyebilirsiniz.


Kaynak: FilmLoverss
Previous post
Kaftancıoğlu üzerine: Hukukun bağımsızlığı mümkün müdür? - Cengizhan Kaptan
Next post
Amazon'un düşman kabileleri 'beyaz adamın' politikalarına karşı birleşti