Ana SayfaGüncelNedeni bütçe yetersizliği: Yılmaz Güney Sineması’nın inşası 2020’ye kaldı

Nedeni bütçe yetersizliği: Yılmaz Güney Sineması’nın inşası 2020’ye kaldı

HABER MERKEZİ – Batman Belediyesi’nin eşbaşkanları Songül Korkmaz ve Mehmet Demir’in seçim vaatleri arasında bulunan Yılmaz Güney Sineması’nın inşası, bütçe yetersizliği nedeniyle 2020 yılına kaldı.

Batman Belediyesi’ne 2016 yılında kayyum atanmasının hemen ardından kentin önemli simgelerinden biri olan ve 2006 yılında inşa edilen Yılmaz Güney Sineması’nın kapısına kilit vurulmuştu.

Sinema 30 Ocak 2017 tarihinde elektrik kontağından çıktığı belirtilen yangında küle dönerken, daha sonra yıkımı gerçekleştirilmişti.

Batman Belediyesi kayyumu tarafından yeniden inşa edileceği yönünde yapılan açıklamalara rağmen “Sinema yerine yeşil alan olsun” seçeneğiyle anket yapılmıştı.

Anket sonuçlarında yüzde 80 oranında sinema yapılması tercih edilmesine rağmen inşaat başlamamıştı.

Seçim vaadi henüz yerine getirilmedi

Mezopotamya Ajansı’ndan (MA) Metin Yoksu’nun haberine göre 31 Mart yerel seçimleri öncesinde HDP’nin adayları Songül Korkmaz ve Mehmet Demir, seçim vaatlerinde sinema salonunun yerinde inşa edilmesine yer verdi.

Belediye eşbaşkanları, aradan geçen 6 aya rağmen sinema salonuna dair vaatlerini yerine getirmezken, sinema inşasının 2020 yılına kalacağı öğrenildi.

2020’de faaliyete geçecek

Seçimler ardından sinema yerinin değiştirileceği tartışmalarına tepkili olan kent halkı ise sinemanın aynı yerinde inşa edilmesini talep ediyor.

Sinema için yeni bir proje hazırlığında olduklarını belirten Batman Belediye Başkan Yardımcısı Nevzat Nemcik, yılsonunda sinema ihalesinin yapılacağını söyledi.

MA’ya konuşan Nemcik, ihalenin ardından 200 iş gününde sinema inşasının tamamlanacağını belirterek, “Belediye bütçesi yılın ilk 3 ayında tüketilmişti. 2020 yılı bütçesi içinde planlamamızı gerçekleştirdik. İlk hedeflerimiz arasında sinema salonunu var” dedi ve sinema salonunu en kısa sürede hizmete sunacaklarını kaydetti.

Previous post
Mezopotamya Sinema’da atölye kayıtları başladı
Next post
Marmara için sağanak uyarısı