Ana SayfaGüncelNedeni güvenlikmiş: Ankara Valiliği, Sabahat Akkiraz’ın konserini iptal etti

Nedeni güvenlikmiş: Ankara Valiliği, Sabahat Akkiraz’ın konserini iptal etti

HABER MERKEZİ – Sanatçı Sabahat Akkiraz’ın 22 Eylül’de Ankara’da Vedat Dalokay Parkı’nda vereceği konser valilik tarafından “kamu esenliği ve kamu güvenliği bakımından uygun görülmediği” gerekçesiyle iptal edildi.

Sanatçı Sabahat Akkiraz’ın 22 Eylül’de Ankara’da Batıkent Kültür Festivali kapsamında vermesi planlanan konseri ‘güvenlik’ gerekçesiyle iptal edildi.

BirGün’den Burak Abatay’ın haberine göre festival kapsamında Lâl Gazel, Ahu Sağlam, Metanu ve Sabahat Akkiraz’ın katılımıyla Vedat Dalokay Parkı’nda vereceği  konser Ankara Valiliği tarafından yasaklandı.

Vali Yardımcısı Kemal Karadağ imzasıyla tebliğ edilen kararda “Söz konusu konser etkinliğinin düzenlenmesi, kamu esenliği ve kamu güvenliği bakımından uygun görülmemiştir” denildi.

Akkiraz’dan açıklama

Sabahat Akkiraz, Twitter üzerinden yaptığı açıklamada, “Pazar günü Ankara Batıkent’te gerçekleştireceğimiz konserimiz Ankara Valiliği tarafından ‘güvenlik’ gerekçesi ile yasaklandı. Başkent’te, ülkemizin göbeğinde bu bahane ile konser yasaklamak çok kırıcı. Suçumuz Türkü söylemek birilerine göre. Kimse türkülerimizi susturamaz” ifadelerini kullandı.

Previous post
Tüketici güven endeksi diplerde
Next post
İklim Grevi: Dünya çapında eylemler düzenleniyor