Ana SayfaGüncelNeslican Tay son yolculuğuna uğurlandı

Neslican Tay son yolculuğuna uğurlandı

HABER MERKEZİ – Kanser nedeniyle yaşamını yitiren Neslican Tay memleketi Rize’de toprağa verildi.

Kamuoyunda bir bacağının kesilmesine neden olan kansere karşı verdiği mücadeleyle tanınan ve 20 Eylül’de yaşamını yitiren 20 yaşındaki Neslican Tay için memleketi Rize’de cenaze töreni düzenlendi.

Kılınan namazın ardından Neslican, Pehlivan Mahallesi’ndeki kabristanda, daha önce kesilen sol bacağının gömüldüğü mezarda toprağa verildi.

Cenazeye katılan yakınları, arkadaşları ve onu sevenler Neslican Tay’ı anlatıp, üzüntüsünü dile getirdi.

Ebruli Yaşam ve Sanat Derneği Başkanı Hülya Cerrahoğlu, Neslican’ın çok yakın dostu olduğunu belirterek, “O, hastalıkla mücadele eden insanların umut kaynağıydı. ‘Ben bir bacaktan ibaret değilim’ diyen, ‘Ayaklarımın yere sağlam basması için iki bacağımın olması gerekmiyor’ diyen, son ana kadar en acı gününde dahi gülümsemekten vazgeçmeyen biriydi. ‘Belki kaybedeceğim ama savaşarak kaybedeceğim’ diyerek bizlere veda etti. Başımız sağ olsun. Çok üzgünüz” dedi.

Kendisine “Demir Kadın” diyordu

Bianet’in haberine göre kanser hastalığına karşı yürüttüğü mücadeleye tanınan ve sosyal medyada geniş kesimlerce bilinen Neslican Tay, kanseri üç kez yenmeyi başardı.

Fen lisesi mezunu olan Neslican Tay ilköğretim ve lise eğitimini Rize’de tamamladı. Üniversite sınavına iki hafta kala kansere yakalandığını öğrendi, araya tedavi süreci girdiği için eğitimine ara vermek zorunda kaldı.

Kanserle mücadele ederken bir yandan da eğitimine devam etmek isteyen Neslican Tay, üniversite sınavına girdi ve Bahçeşehir Üniversitesi’nde psikoloji okuyordu.

2018 yılında kanser nedeniyle bir bacağını kaybeden ve kendisine “Demir Kadın” diyen Neslican Tay, Ayşe Arman’a verdiği röportajda “Bacağım yok ama yaşam sevincim var!”, “Bacağımın kesilmiş olmasının hayatımı etkilemesine izin vermeyeceğim. Ben bir bacaktan ibaret değilim ki… Çok daha fazlasıyım!” demişti.




Önceki Haber
Yeter Baysal evli olduğu Necmettin Baysal tarafından öldürüldü
Sonraki Haber
Günay Alkan kendisinden boşanan kadını bıçaklayarak ağır yaraladı