Ana SayfaCezaevleriNusaybin Davası tutuklularından Ramazan Eroğlu akıl sağlığını yitirmek üzere

Nusaybin Davası tutuklularından Ramazan Eroğlu akıl sağlığını yitirmek üzere

HABER MERKEZİ – Nusaybin Davası tutuklularından Ramazan Eroğlu, akıl sağlığını tamamen yitirme riskiyle karşı karşıya olmasına rağmen tahliye edilmiyor. Eroğlu’nun tahliye durumu verilecek sağlık raporuna bağlı.

Mardin’in Nusaybin ilçesinde ilan edilen sokağa çıkma yasağının devam ettiği 26 Mayıs 2016 tarihinde kentten tahliye edildikten sonra tutuklananlar arasında bulunan Ramazan Eroğlu, akıl sağlığını tamamen yitirme riskiyle karşı karşıya.

Eroğlu, 4 Eylül’de durumunun ağırlaşması üzerine tutuklu bulunduğu Trabzon E Tipi Kapalı Cezaevi’nden İstanbul Bakırköy Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesi’ne sevk edildi.

Mezopotamya Ajansı’nın haberine göre burada mahkum koğuşunda tutulan Eroğlu’nun psikolojik sorunların yanı sıra hafıza kaybı yaşadığı da belirtildi.

Ailesinden sadece bir kişiyle haftada bir kez görüştürülen Eroğlu’nun, ayrıca kendine zarar verme noktasına gelerek, saldırgan bir şekilde hareket ettiği bildirildi.

Eroğlu’nun ailesi, kendilerini dahi tanımayan çocuklarının tedavi edilmesini istedi.

Ramazan Eroğlu’nun avukatları ise bir buçuk ay öncesinden müvekkillerinin hastaneye sevk edilmesi için girişimlerinin olduğunu ancak bir sonuç alamadıklarını aktardı.

Avukatlar, Eroğlu’nun kendisine zarar vermeye başladıktan sonra hastane sevkinin gerçekleştirildiğini belirterek, ciddi bir ihmalin olduğunu söyledi.

Eroğlu’nun tahliyesinin, tedavi süreci sonrası hazırlanacak rapora bağlı olduğu kaydedildi.

Ramazan Eroğlu’nun tutuklu yargılandığı davanın bir sonraki duruşması ise 20 Eylül’de Mardin’de görülecek.

Previous post
Erdoğan: Suriye için zirveye ev sahipliği yapabiliriz
Next post
Çankırı'da üç dakika arayla 2 deprem