Ana SayfaGüncelRektör Tarhan’ın Neslican Tay için söylediklerine tepki yağdı

Rektör Tarhan’ın Neslican Tay için söylediklerine tepki yağdı

HABER MERKEZİ – Üsküdar Üniversitesi Rektörü Nevzat Tarhan, kanser nedeniyle yaşamını yitiren 20 yaşındaki Neslican Tay’ın ölümüne ilişkin, “Seküler dünyanın dünyasallaşma rüzgarına kapılmasaydı dinlerin hayata anlam katma ve teselli gücünden faydalanabilseydi hastalığı düşman gibi görmezdi diye düşündüm” dedi. Tarhan’ın bu paylaşımı sosyal medyada tepki çekti.

Kamuoyunda bir bacağının kesilmesine neden olan kansere karşı verdiği mücadeleyle tanınan 20 yaşındaki Neslican Tay, 20 Eylül’de hayatını kaybetmişti.

Tay hakkında sosyal medya üzerinden mesaj paylaşılırken, bir mesaj tepki çekti.

Üsküdar Üniversitesi Rektörü Nevzat Tarhan, Twitter hesabından Neslican Tay’ın “Belki kaybedeceğim ama savaşarak kaybedeceğim” sözünün yazılı olduğu fotoğrafı paylaşarak şu ifadeleri kullandı:

“Neslican Tay kızımız çok çile çekti ama ümidini kaybetmedi, ölümle yüzleşebilseydi ölüm bilincine sahip olsaydı, seküler dünyanın dünyasallaşma rüzgarına kapılmasaydı dinlerin hayata anlam katma ve teselli gücünden faydalanabilseydi hastalığı düşman gibi görmezdi diye düşündüm.”

Tarhan’ın bu paylaşımına tepki yağdı.

Kendisine “Demir Kadın” diyordu

Bianet’in haberine göre kanser hastalığına karşı yürüttüğü mücadeleye tanınan ve sosyal medyada geniş kesimlerce bilinen Neslican Tay, kanseri üç kez yenmeyi başardı.

Fen lisesi mezunu olan Neslican Tay ilköğretim ve lise eğitimini Rize’de tamamladı. Üniversite sınavına iki hafta kala kansere yakalandığını öğrendi, araya tedavi süreci girdiği için eğitimine ara vermek zorunda kaldı.

Kanserle mücadele ederken bir yandan da eğitimine devam etmek isteyen Neslican Tay, üniversite sınavına girdi ve Bahçeşehir Üniversitesi’nde psikoloji okuyordu.

2018 yılında kanser nedeniyle bir bacağını kaybeden ve kendisine “Demir Kadın” diyen Neslican Tay, Ayşe Arman’a verdiği röportajda “Bacağım yok ama yaşam sevincim var!”, “Bacağımın kesilmiş olmasının hayatımı etkilemesine izin vermeyeceğim. Ben bir bacaktan ibaret değilim ki… Çok daha fazlasıyım!” demişti.




Önceki Haber
“Cumhurbaşkanına hakaret”ten 12 yıl 3 ay hapis cezası
Sonraki Haber
Yüksekdağ'ın avukatları: Yeni bir komplo süreci başlatıldı