Ana SayfaDünyaRusya’da apartman dairelerinin balkonlarında sigara içmek yasaklanıyor

Rusya’da apartman dairelerinin balkonlarında sigara içmek yasaklanıyor

HABER MERKEZİ – Rusya’da, 1 Ekim’den itibaren yürürlüğe girecek olan ve yangın riskini azaltmak için alındığı belirtilen karara göre apartman dairelerinin balkonlarında sigara içmek yasaklanıyor.

Rusya’da, apartman dairelerinin balkonlarında sigara içilmesini yasaklayan düzenleme hükümet tarafından kabul edildi.

Kararın yangın riskini azaltmak için alındığı belirtilirken, yapılan açıklamalarda balkonda çakmak yakmak ya da sigara içmenin ‘açık alanda ateş yakmak’ olarak değerlendirildiği ifade edildi.

Aynı düzenlemeyle balkonlarda mangal yakılması da yasaklanırken, söz konusu düzenlemeyi ihlal edenler 3000 ruble (yaklaşık 283 TL) para cezasına çarptırılabilecek.

‘Karar akıl dışı’

BBC’nin aktardığına göre 1 Ekim’den itibaren yürürlüğe girecek olan düzenleme, birçok kesim tarafından tepkiyle karşılandı.

Rusya’nın büyük bölümünde çok katlı apartmanlar bulunuyor.

BBC Monitoring’den Vitaliy Shevchenko, insanların evde sigara içmek için genellikle balkonlara çıktığını söylüyor ve “Birçok kişi bir sigara için palto giyip asansörle aşağı inmek istemeyecektir” diyor.

Sosyal medyada da karara tepki gösteren birçok kişi oldu.

TJournal adlı çok ziyaret edilen blog sitesinde bir kullanıcı, “İnsanların kendi balkonlarında sigara içmelerini yasaklamak akıl dışı. Hükümet vatandaşların kendi mülklerini kullanmalarına izin vermiyor. Sigara da içemeyeceksek balkonun anlamı ne?” diye sordu.

Türkiye’de de AKP lideri ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın geçen hafta içerisinde araçların içinde yalnızca sürücülerin değil, yolcuların sigara içmesinin yasaklanacağını açıklaması ve sonrasında özel aracında sigara içen sürücülere yönelik kesilen cezalar tartışma yaratmıştı.


Trafikte sigara denetimi: 5 bin 63 sürücüye ceza

Previous post
Avrupa Konseyi heyeti, yerine kayyum atanan Mızraklı'yla görüşecek
Next post
Tokyo Film Festivali: Reis Çelik imzalı “Ölü Ekmeği” Ana Yarışma’ya seçildi