Ana SayfaGüncelSabah’ın ‘FETÖ’ ithamına Adalet Bakanı Gül’den sert tepki

Sabah’ın ‘FETÖ’ ithamına Adalet Bakanı Gül’den sert tepki

HABER MERKEZİ – Sabah gazetesinde “FETÖ’cüler yargıda kritik yerlere getiriliyor” iddiasında bulunan yazının ardından açıklama yapan Adalet Bakanı Gül, “FETÖ’cülerle aynı maklubeye kaşık sallayanlar bugün ders vermeye kalkışmasınlar” dedi. Gelişmeleri değerlendiren HDP Milletvekili ve gazeteci Ahmet Şık, “Pelikancıların yeni hedefi Gül” iddiasında bulundu.

Hükümete yakın gazetelerden Sabah’ta dün yayımlanan bir köşe yazısında, Adalet Bakanı Abdulhamit Gül “FETÖ” suçlamalarının hedefi oldu.

Sabah yazarı Dilek Güngör, dünkü köşe yazısında Gülen cemaati mensuplarının yargıda üst düzey görevlere atandığını iddia etti, Gül’ün “Yargıyı FETÖ’den temizledik” sözlerini hatırlattı.

“Yargıda tehlikenin farkında mısınız!” başlığıyla yayımlanan yazıda, şu ifadeler yer aldı:

“Tarih tekerrür ediyor ama kimse yargıdaki tehlikenin büyüklüğünü fark edemiyor.
“Şimdi soruyorum: Yarın öbür gün şu anda yargıyı ele geçiren bu grupların içine sızan FETÖ’cüler eliyle 17-25’teki gibi yeni bir kumpas davası hazırlansa! O zaman kim, ne diyebilecek?
“Herkes sormayacak mı? Hani, ‘FETÖ’cüler yargı içinden ihraç edilmişti’ diye… Hani Adalet Bakanı Abdulhamit Gül ‘Yargıyı FETÖ’den temizledik’ demişti diye… Hani, ‘işler ehline veriliyordu’ diye…”

Gül’den iddialara yanıt

Sabah gazetesinde yer alan iddialara Adalet Bakanı Gül’den sert yanıt geldi.

Bugün Ankara’da yaptığı bir konuşmada iddialara değinen Gül, “Düne kadar FETÖ’cülerle aynı maklubeye kaşık sallayanlar bugün çıkıp FETÖ ile mücadele dersi vermeye kalkışmasınlar” dedi ve ekledi: “Türk yargısına hesap sormaya kalkmasınlar, Türk yargısına töhmette bulunmaya kalkmasınlar.”

“Türk yargısı bu mücadelesini büyük bir kararlılıkla sürdürmektedir ve bunu yaparken FETÖ’cülerin yaptığı gibi herkesi aynı çuvala koyarak değil sadece ve sadece hukuktan ve anayasadan emir alarak yapmaktadır.”

Adalet Bakanı, “Pensilvanya’dan, vesayetçiden, darbeciden emir alanlar değil, anayasadan ve hukuktan emir alarak yargılama yapan bir Türk yargısı var” diye de ekledi.

Şık: Pelikancıların yeni hedefi Gül

Öte yandan konuyla ilgili Halkların Demokratik Partisi (HDP) İstanbul Milletvekili ve gazeteci Ahmet Şık kimi değerlendirmelerde bulundu.

Twitter üzerinden açıklamalarda bulunan Şık’ın ifadeleri şöyle:

“Hanedanlık mafyasında işler iyice karıştı. Ahmet Davutoğlu’na darbe yapan Pelikan çetesinin hedefinde şimdi de Adalet Bakanı Abdülhamit Gül var. Fitili ateşleyen, Pelikan çetesinin merkez üssü olan Albayrak Grubuna ait Sabah gazetesinden Dilek Güngör oldu.”
“Güngör, ‘FETÖ’yle mücadele eden hakim ve savcılar kızağa çekilirken, onların yerine telefonunda ByLock çıkanlar, ByLock listelerinden isimlerini sildirenler, darbeci akrabaları olanlar ve benzerlerinin getiriliyor’ iddialarında bulundu. Güngör’ün iddialarını, geçmişte yaşanan kimi olaylara atıfla somutlaştıran ise Müyesser Yıldız oldu.”
“Cem Küçük şu yazısıyla, konuya dahil olurken, kankası Fuat Uğur ve Hilal Kaplan’ın kayınbiraderi Selman Öğüt de sosyal medya desteği sağlıyordu. Abdülhamit Gül ve çevresindekiler ise dün gece Twitter üzerinden karşı hamleye girişti. #AbdulhamitiYedirmeyiz hashtagi ile yürütülen kampanya ile AKP içinde Pelikan Çetesi hedef alındı. Ancak kimse eşyayı adıyla çağırmadığı için ‘Pelikan çetesi’nin adı dillendirilmedi.”
“Olası kabine değişikliğinde üzeri çizilmeye çalışılan Bakan Gül ekibinin Twitter kampanyasında yazılanlar komplo kurulduğu iddialarını anlatıyordu. Kimse adlarını anmadı ama kastedilen ‘hainler’ Pelikan Çetesi idi.”
“Bir bakıma, AKP-cemaat iktidar ortaklığının sonunu getiren mal paylaşımı kaynaklı savaşın benzeri yaşanıyor. Parti içi çatlakları ve krizi daha da derinleşecek olan AKP kaçınılmaz sonuna hızla yaklaşıyor.”
Previous post
Yeniden tutuklanan engelli gazeteci Metin Duran tahliye edildi
Next post
Mardin'de eylem ve etkinlik yasağı 30 gün uzatıldı