Ana SayfaGüncelSakarya’da 143 asker gıda zehirlenmesi şüphesiyle hastaneye kaldırıldı

Sakarya’da 143 asker gıda zehirlenmesi şüphesiyle hastaneye kaldırıldı

HABER MERKEZİ – Sakarya’da 143 asker gıda zehirlenmesi şüphesiyle hastaneye kaldırıldı. Sakarya Valiliği’nden yapılan açıklamada 63 askerin taburcu edildiği belirtildi ve konu ile ilgili inceleme başlatıldığı kaydedildi.

Sakarya, 7’nci Komando Tugay Komutanlığı’na bağlı Taşkısısığı Kışlası’nda 143 asker, dün akşam gıda zehirlenmesi şüphesiyle Yenikent Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı.

Yemekten alınan numuneler de tahlile gönderildi.

Sakarya Valiliği tarafından konu ile ilgili yapılan açıklamada askerlerin durumlarının iyi olduğu, 63’ünün de taburcu edildiği belirtildi.

“Cumartesi günü öğlenden sonra hastanelerimize askerlerimizin bulantı, kusma, ishal ve ateş şikâyetleri iletilmeye başlamıştır. Gerekli personel takviyeleri yapılarak ilk müdahaleler yapılmış, müşahedeyi gerektirenler uygun alanda takip altına alınmış, durumu iyi olanlar tedavilerini müteakip birliklerine gönderilmiştir. Başvuranlardan alınan kan ve gaita örnekleri ile yenilen yemeklerden alınan numunelerin laboratuvar tetkikleri devam etmektedir. Durumu ağır olan askerimiz bulunmamaktadır. Saat 22.30 itibarıyla toplam başvuru 143 olup bunlardan 63’ü ayaktan tedavi edilerek taburcu edilmiştir. 73’ü müşahede altına alınmış 7’sinin ise yatırılması uygun görülmüştür.”
Previous post
Dersim'de ev baskınları: HDP'liler gözaltında
Next post
İlk Kürt kadın cemiyetinin nizamnamesi 100 yıl sonra kitaplaştırıldı