Ana SayfaGüncelSaray’da toplantı: Erdoğan’dan HDP’siz tabloya övgü, İmamoğlu’na eleştiri

Saray’da toplantı: Erdoğan’dan HDP’siz tabloya övgü, İmamoğlu’na eleştiri

HABER MERKEZİ – Cumhurbaşkanı Erdoğan, HDP’li büyükşehir belediyelerine atanan üç kayyum ve İstanbul, Ankara ve İzmir dahil 26 büyükşehrin belediye başkanlarıyla bir araya geldiği toplantıda İmamoğlu’nu eleştirdi. “Belediye başkanlarının görevi devr-i sabık peşinde koşmak değildir” diyen Erdoğan, HDP’siz tablo için ise “Terörle arasına mesafe koyanlarla beraberiz. Burada ortaya koyduğumuz fotoğrafı çok önemli görüyorum” dedi.

AKP lideri ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 26 büyükşehir belediye başkanı ve HDP’li belediyelere kayyum olarak atanan üç vali ile Cumhurbaşkanlığı Sarayı’nda bir araya geldi.

Toplantıda AKP’li büyükşehir belediye başkanlarının yanı sıra, aralarında İstanbul, Ankara ve İzmir’in de bulunduğu 10 CHP’li belediye başkanıyla bir MHP’li başkan da yer aldı.

İçişleri Bakanlığınca görevden alınan HDP’li Mardin, Van ve Diyarbakır Büyükşehir Belediye Eşbaşkanları’nın yerine ise bu belediyelere kayyum olarak atanan valiler toplantıya katıldı.

CHP’li Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş ise Çin’de temasları olduğu için toplantıda yer almadı.

“Terörle arasına mesafe koyanlarla beraberiz”

Toplantı öncesinde belediye başkanlarına seslenen Erdoğan, “Seçim sürecindeki rekabeti meydanlarda bırakan, sandıktan çıkan iradeye herkesin teslim olduğu bu güzel manzara geleceğimizin de en büyük teminatıdır” dedi.

Erdoğan, “Burada ortaya koyduğumuz fotoğrafı çok önemli görüyorum. Milletimizin bizlerden istediği görüntünün bu olduğuna eminim” diye konuştu.

Cumhurbaşkanı, “Terörle, terör örgütleriyle, hukuksuzlukla arasına mesafe koymayı başarmış belediye başkanlarımızla birlikte olmaktan memnuniyet duyuyorum” ifadesini kullandı.

Tüm belediyelerin neredeyse mali sıkıntı yaşadığını söyleyen Erdoğan, “Tüm belediye başkanlarımızın tespitleri sonucunda bu sorunları giderebiliriz” diye belirtti.

İsim vermeden İmamoğlu’nu eleştirdi

Erdoğan konuşmasında, daha önce Diyarbakır’da yerlerine kayyum atanan HDP’li eşbeşkanları ziyareti ile belediye ve iştirak şirketlerinden işten çıkarılanlar üzerinden hedef aldığı İstanbul Büyükşehir Belediyesi Başkanı Ekrem İmamoğlu’na isim vermeden eleştiri getirdi.

Erdoğan, “Bazı belediyelerimizde yaşanan hadiseleri üzüntüyle takip ediyoruz. Bizim zamanımızda iki-üç dönem önceki personel dahi işten çıkartılmamıştı” diyerek, işçi çıkarmama çağrısı yaptı.

“Hizmet söz konusu olduğunda hiç kimsenin partisine bakmadık” diyen Erdoğan, “Belediye başkanlarının görevi devr-i sabık* peşinde koşmak değildir” diye konuştu.


*Devr-i sabık: Önceki iktidar dönemini sorgulamak, yapılan haksızlıkların, yolsuzlukların üzerine gitmek.

PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
Yüzde 93 engelli gazeteci Metin Duran yeniden tutuklandı
Sonraki Haber
Avukatlarından Demirtaş için mahsupluk başvurusu