Ana SayfaGüncelSınıra askeri sevkiyat

Sınıra askeri sevkiyat

HABER MERKEZİ – Urfa’nın Suriye sınırındaki Akçakale ilçesine, sağlık personelinin ardından şimdi de zırhlı araç sevkiyatı yapıldı.

Suriye’de ‘güvenli bölge’ oluşturma çalışmaları kapsamında ABD ile ‘Birleşik Müşterek Harekat Merkezi’nin Urfa’nın Akçakale ilçesindeki 3. Hudut Alay Komutanlığı’nda kurulmasının ardından kentte siyasi ve askeri hareketlilik devam ediyor.

Dün akşam saatlerinde kent merkezinde bulunan 20’nci Zırhlı Tugay Komutanlığı’ndan yola çıkan zırhlı araçlardan oluşan askeri konvoy da Akçakale’ye ulaştı.

DHA’nın haberine göre polis ve jandarma ekiplerinin güvenlik önlemleri altında ilçeye ulaşan 15 zırhlı araç sınır karakollarına konuşlandırılacak.

Doktorlara sınırda görev

‘Güvenli bölge’ mutabakatına rağmen Ankara’dan Kuzey Suriye’ye operasyon mesajları verilirken, geçtiğimiz cuma günü doktorlar da Suriye sınırında görevlendirilmişti.

Sağlık Bakanlığı, TSK’nin Suriye’ye sınır dışı askeri harekat planı kapsamında sağlık hizmetlerinin yürütülmesi için yapılan organizasyona destek vermek amacıyla kimi illere “personel görevlendirme” talimatı göndermişti.

Fotoğraf: Cumhurbaşkanlığı / @tcbestepe

AKP lideri ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan 18 Eylül’de yaptığı açıklamada “ABD ile güvenli bölge kurulması için iki hafta içinde bir sonuç çıkmazsa kendi harekat planlarımızı devreye sokacağız” diyerek Fırat’ın doğusuna operasyon mesajı vermişti.

ABD’ye hareket etmeden önceki gün yaptığı açıklamada da Erdoğan, “Sınır boylarında hazırlıklarımız tamamlanmış vaziyette” demişti.

Previous post
İstanbul'da kadınlar Seher Hudayari için sahaya çıktı
Next post
İzmir ve Nevşehir'de kadınlara bıçaklı saldırı: Biri yaşamını yitirdi, biri ağır yaralı