Ana SayfaToplumsal CinsiyetŞule Çet davasında olay yeri keşif raporuna itiraz

Şule Çet davasında olay yeri keşif raporuna itiraz

HABER MERKEZİ – Şule Çet’in şüpheli ölümüne ilişkin olarak hazırlanan keşif raporuna, Çet ailesinin avukatları tarafından itiraz edildi. İtiraz dilekçesinde raporun bilimsel yöntemlerle hazırlanmadığı ifade edildi.

Ankara’da üniversite öğrencisi olan 23 yaşındaki Şule Çet’in, 29 Mayıs’ta eskiden yanında çalıştığı Çağatay Aksu’nun ofisinin olduğu plazanın 20. katından aşağıya atlayarak intihar ettiği iddia edilmiş ancak cinsel saldırıya uğradığı ve ölümünün şüpheli olduğu ortaya çıkmıştı.

Sanıklar Çağatay Aksu ve Berk Akand’ın tutuklu yargılandıkları dava kapsamında, olay yerinde yapılan keşif raporuna Çet ailesinin avukatları tarafından itiraz geldi.

Ailenin avukatlarınca, davanın görüldüğü Ankara 31. Ağır Ceza Mahkemesi’ne verilen itiraz dilekçesinde, keşif raporunun her türlü şüpheden uzak, somut ve inandırıcı olmadığı, raporda tüm delillerin irdelenmediği ifade edildi.

Şule’nin pencereden atılması veya atlaması durumunda, ceset, çorap ve ayakkabıların, ilk gün olay yerinde tespit edilen pozisyonu alabileceği belirtilen raporun bilimsel yöntemlerle hazırlanmadığı savunulan dilekçede, şöyle denildi:

“Söz konusu rapor ile hakikatin gün yüzüne çıkması için yapılan mahal keşfinden beklenen fayda elde edilememiştir. Raporda mevcut deliller bütün halinde değerlendirilmek yerine iki ihtimalli saptamalar yapılarak sonuç çıkarmamız beklenmektedir.
Bütün delillerin incelenmediğine yönelik örnek vermemiz gerekirse; sanıkların maktulün atladığını iddia ettikleri pencerede neden hiçbir parmak izinin bulunmadığı yönünde bir değerlendirmede bulunulmamıştır. Bu nedenle Hacettepe Üniversitesi Adli Tıp Anabilim Dalı Başkanlığı ile Ortadoğu Teknik Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Fizik Bölümü’nden birer akademisyenin de dahil olacağı bir kuruldan yeninden rapor alınmasını talep ediyoruz.”

Şule Çet Davası: Bilirkişi plazada biyolojik leke incelemesi yaptı

Bilimsel mütalaa intihar iddiasını çürüttü: Şule Çet’in 4 metre ileri düşmesi için atılması gerekir

Şule Çet Davası’nda ara karar: Sanıkların tutukluluk haline devam

Şule Çet davası: Keşif raporu sanık beyanlarını çürüttü


PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
Beraatler ihraç edilen akademisyenlerin işe dönmelerini sağlar mı?
Sonraki Haber
Barış akademisyenlerine destek veren gazeteci Önderoğlu beraat etti