Ana SayfaDünyaSuudi Arabistanlı muhalif blog yazarı açlık grevinde

Suudi Arabistanlı muhalif blog yazarı açlık grevinde

HABER MERKEZİ – Suudi Arabistan’da, “İslam’a hakaret” iddiasıyla tutuklanan muhalif blog yazarı Bedevi açlık grevinde.

Suudi Arabistanlı aktivist ve blog yazarı Raif Muhammed Bedevi, tutuklu bulunduğu cezaevinde açlık grevine başladı.

Eşi Ensaf Haydar, Twitter üzerinden yaptığı açıklamada 35 yaşındaki Bedevi’nin cezaevindeki kötü muameleyi protesto etmek için açlık grevine başladığını duyurdu.

DW Türkçe’nin aktardığına göre Haydar mesajında, şu ifadelere yer verdi:

“Eşim Raif Bedevi’nin kötü muameleyi protesto etmek için ucu açık bir açlık grevine başlamasının üzerinden üç gün geçti. Şu ana kadar hapishane yönetimi ona cevap vermedi ama hapishane müdürü açlık grevine devam etmesini istiyor.”

Kanada’nın eski Adalet Bakanı Irwin Cotler da Suudi Arabistanlı yetkililerin Bedevi’ye yönelik kötü muammeleyi artırdığını söyledi.

Cotler, Twitter üzerinden paylaştığı mesajında “Acımasız baskının bir parçası olarak kitaplarına ve ilaçlarına el koydular” dedi.

Suudi Arabistanlı yetkililer, Bedevi’yi “İslam’a hakaret” suçlamasıyla 2012’de tutuklamıştı. Suudi Arabistan’daki dini nizamı eleştiren Bedevi, bloğunda fikir özgürlüğü ve hoşgörü çağrısında bulunan paylaşımlar yapıyordu.

Bedevi görüşleri nedeniyle 10 yıl hapis ve bin kırbaç cezasına mahkum edilmişti. Bedevi daha önce de iki kez açlık grevine girmişti.

2015’te Deutsche Welle’nin İfade Özgürlüğü Ödülü’ne layık görülen Bedevi’nin eşi Ensaf Haydar ve üç çocuğu Kanada’da yaşıyor.

Previous post
4'üncü kez kansere yakalanan Neslican Tay hayatını kaybetti
Next post
Ziya Ataman: 24 Eylül’de gazetecilik yargılanacak, dayanışmanızı bekliyorum