Ana SayfaGüncelTCDD Genel Müdürü görevden alındı

TCDD Genel Müdürü görevden alındı

HABER MERKEZİ – Cumhurbaşkanı Erdoğan imzasıyla Resmi Gazete’de yayımlanan atama kararlarına göre, TCDD Genel Müdürü İsa Apaydın görevden alınarak yerine Ali İhsan Uygun atandı. Apaydın döneminde meydana gelen tren kazalarında en ez 151 kişi hayatını kaybetti.

AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan imzalı atama kararları Resmi Gazete’de yayımlandı.

Atama kararlarına göre, Türkiye’nin Çekya Büyükelçisi Ahmet Necati Bigalı merkeze çekilirken, yerine Egemen Bağış atandı.

Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demiryolları İşletmesi (TCDD) Genel Müdürü ve Yönetim Kurulu Başkanı İsa Apaydın ile TCDD Taşımacılık AŞ Genel Müdürü ve Yönetim Kurulu Başkanı Veysi Kurt da görevlerinden alındı.

Boşalan TCDD Genel Müdürlüğü ve Yönetim Kurulu Başkanlığı’na aynı yerin Genel Müdür Yardımcısı ve Yönetim Kurulu Üyesi Ali İhsan Uygun, TCDD Taşımacılık AŞ Genel Müdürlüğü ve Yönetim Kurulu Başkanlığı’na ise Karayolları Genel Müdürlüğü Genel Müdür Yardımcısı Kamuran Yazıcı atandı.

Yine, TCDD Genel Müdür Yardımcılığı’na Öner Özgür, Devlet Hava Meydanları İşletmesi (DHMİ) Genel Müdür Yardımcılığı’na ise Yunus Emre Ayözen atandı.

Apaydın döneminde 151 kişi hayatını kaybetti

İsa Apaydın’ın göreve geldiği 2016 yılında Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı Kaza Araştırma İnceleme Kurulu “Demiryolu Kaza İstatistikleri” raporuna göre 67 kazada 95 kişi hayatını kaybetti, 85 kişi yaralandı.

2017 yılı raporuna göre ise meydana gelen 45 kazada 54 kişi hayatını kaybetti, 31 kişi yaralandı.

Dün de (19 Eylül) Bilecik Bozüyük’de kılavuz trenin tünel içinde raydan çıkması sonucu iki makinist hayatını kaybetmişti.

Uygun ve Apaydın’ın aralarında bulunduğu TCDD yöneticileri 13 Aralık 2018’de 9 kişinin hayatını kaybettiği Ankara’daki yüksek hızlı tren kazasına ilişkin hazırlanan bilirkişi raporda ‘kusurlu’ olarak görülmüştü.

Previous post
Üç kent için kuvvetli yağış uyarısı
Next post
Muş'ta 15 gün süreyle eylem ve etkinlikler yasaklandı