Ana SayfaSağlıkTepkiler üzerine: ‘Kürtaj listesi’ kararında Emniyet’ten geri adım

Tepkiler üzerine: ‘Kürtaj listesi’ kararında Emniyet’ten geri adım

HABER MERKEZİ – İstanbul Emniyet Müdürlüğü’nün sağlık kuruluşlarından ‘polikistik over sendromu’ olan ve kürtaj yaptıran kadınların listesinin talep edilmesi kararının geri çekildiği duyuruldu.

İstanbul Tabip Odası (İTO), İstanbul Emniyet Müdürlüğü’nün kentteki tüm kamu ve özel hastanelerden polikistik over sendromu olan ve kürtaj yaptıran kadınların listesinin talep edilmesi kararının geri çekildiğini duyurdu.

İTO’nun Twitter üzerinden yaptığı paylaşımda ilçe sağlık müdürlüğünün sağlık kuruluşlarına gönderdiği yazıya yer verildi.

Gönderilen yazıda “Talep edilen bilgi gereksinimi ortadan kalktığından söz konusu yazımıza işlem tesis edilmemesi…” ifadeleri yer aldı.

Ne olmuştu?

İstanbul İl Emniyet Müdürlüğü’nün, İl Sağlık Müdürlüğü’nden, 1 Ocak 2017 ile 31 Mayıs 2019 tarihleri arasında kentteki tüm kamu ve özel hastanelerde, 30-40 yaş aralığında ‘polikistik over sendromu’ olan ve kürtaj yaptıran kadınların listesini istediği ortaya çıkmıştı.

Emniyet’in ‘ivedi’ ve ‘gizli’ ibareleriyle gönderdiği yazının ardından İl Sağlık Müdürlüğü de ilgili kurumlardan listenin en geç 13 Eylül’e kadar kendilerine ulaştırılmasını talep etmişti.

Olayın duyulmasının ardından çok sayıda kadın hakları savunucuları tepkilerini dile getirerek protesto eylemi gerçekleştirmişti.

Konuya ilişkin gelen tepkiler üzerine İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’ndan da açıklama gelmişti.

Açıklamada Emniyet’in kürtaj olan kadınların değil, ‘polikistik over sendromu’ tedavisi gören kadınların listesinin istediği savunulmuştu.




Önceki Haber
Narsist bir sergi alanı olarak televizyon – Pierre Bourdieu
Sonraki Haber
Neden kendini yakmak istediğini mektubunda anlatmış: Adalet güçlünün yanındaymış