Ana SayfaDünyaTunus’un devrik lideri Zeynel Abidin bin Ali hayatını kaybetti

Tunus’un devrik lideri Zeynel Abidin bin Ali hayatını kaybetti

HABER MERKEZİ – 2011 yılında ülkesinden kaçarak Suudi Arabistan’a sığınan Tunus’un eski cumhurbaşkanı Zeynel Abidin bin Ali yaşamını yitirdi.

‘Arap Baharı’ olarak bilinen toplumsal halk hareketlerinin başladığı Tunus’ta ‘Yasemin Devrimi’ ile 2011 yılında iktidardan düşen ülkenin eski cumhurbaşkanı Zeynel Abidin bin Ali hayatını kaybetti.

Ülkeyi 24 yıl yöneten Bin Ali, son sekiz yılını geçirdiği Suudi Arabistan’da 83 yaşındayken Riyad’da bir hastanede yaşamını yitirdi.

Ülkeden kaçtıktan sonra 2011 yılında bir Tunus mahkemesi, yolsuzluk ve işkence suçlamalarından bin Ali’yi 35 yıl hapis cezasına çarptırmıştı.

2012’de ise bir askeri mahkeme, gösteriler sırasında eylemcilere ateş açılması emri nedeniyle “cinayet ve yağmalamayı teşvik” suçlarından ilave 20 yıl hapse mahkum etmişti.

O tarihten bu yana kamuoyunda görünmeyen ve açıklama yapmayan bin Ali, birkaç ay önce ilk kez tekrar Tunus’a döneceğini bildirmişti.

Eski lider Mayıs ayında yaptığı açıklamada Suudi Arabistan’da defnedilmek istediğini belirtmiş, Tunus Başbakanı Yusuf Şahid ise bin Ali’nin Tunus’ta toprağa verilmesine yeşil ışık yakabileceklerini kaydetmişti.


Karınca, Euronews
Previous post
"Çocuklarım aç" diyerek intihar etmek istedi
Next post
Buzul Çağı'nın nasıl başladığını biliyor musunuz?