Ana SayfaGüncelTwitter, Küba’da Castro ailesinin hesaplarını kapattı

Twitter, Küba’da Castro ailesinin hesaplarını kapattı

HABER MERKEZİ – Twitter, Küba’da Raul Castro, kızı Mariela Castro ve devlet kontrolündeki medya kuruluşlarının hesaplarını  ”politika ihlali” gerekçesiyle kapattı.

Sosyal medya platformu Twitter, Küba Komünist Partisi lideri Raul Castro, kızı Mariela Castro ve Küba devlet medyasının resmi hesaplarını kapattı.

Reuters haber ajansı, Küba devlet medyasında çalışan onlarca gazetecinin hesaplarının da engellendiğini duyurdu.

Küba Gazeteciler Sendikası’ndan yapılan açıklamada ise, geçmişte kapatılan ve sonra geri alınan kişisel hesapların da askıya alındığı belirtildi.

BBC Türkçe’nin haberine göre ajansa konuşan bir Twitter sözcüsü, engelleme kararını “Şirketimizin platformlarında kullanıcıların birden fazla hesap açıp etkileşimi manipüle etmesini engelleyen bir şirket politikamız bulunuyor” sözleriyle açıkladı.

Küba Devlet Başkanı Miguel Diaz Canel hesapların kapatılmasıyla ilgili yaptığı açıklamada, “Burada yeni olan geniş çaplı siber bir savaş. Açıkça planlı ve Küba kurumlarının ve vatandaşlarının ifade özgürlüğünü sınırlamayı, devrimin liderlerini susturmayı amaçlıyor” ifadelerini kullandı.

Twitter’ın söz konusu hesapları askıya alma kararı, Diaz Canel’in, “ABD yaptırımları nedeniyle ülkede yakıt sıkıntısı yaşanacağı” açıklamasının ardından  geldi.

Previous post
Neden kendini yakmak istediğini mektubunda anlatmış: Adalet güçlünün yanındaymış
Next post
45 ilde Gülen cemaati operasyonu: 165 gözaltı kararı