Ana SayfaGüncelYazar Fikret Başkaya’ya hapis cezası istemi

Yazar Fikret Başkaya’ya hapis cezası istemi

HABER MERKEZİ – Kaleme aldığı bir yazı nedeniyle “örgüt propagandası yapmak” suçlamasıyla yargılandığı davada yazar Fikret Başkaya hakkında hapis cezası istendi.

Özgür Üniversite’nin bağlı olduğu Türkiye ve Orta-Doğu Forumu Vakfı Başkanı ve kurucusu, yazar Fikret Başkaya’ya “terör örgütü propagandası” suçlamasıyla dava açılmıştı.

Başkaya’nın, 7 Kasım 2016 tarihinde ozguruniversite.org sayfasında yayınlanan “Asıl Terör Devlet Terörüdür” başlıklı yazısı nedeniyle 1 yıldan 5 yıla kadar hapis cezasıyla cezalandırılması isteniyor.

Fikret Başkaya hakkında açılan davanın ikinci duruşması Ankara 21. Ağır Ceza Mahkemesi’nde yapıldı.

Tutuksuz yargılanan yazar Başkaya, duruşmada avukatlığını üstlenen İnsan Hakları Derneği (İHD) Eş Genel Başkanı Öztürk Türkdoğan ve Levent Kanat ile birlikte hazır bulundu.

Yazar İsmail Beşikçi, yazar Temel Demirer, CHP Ankara Milletvekili Murat Emir, Ankara Düşünceye Özgürlük Platformu üyeleri ve Türk Tabipler Birliği (TTB) yöneticileri de Başkaya’ya destek için geldikleri adliyede duruşmayı takip etti.

Kimlik tespitiyle başlayan duruşmada Başkaya ve avukatı Levent Kanat kovuşturmanın genişletilmesi yönünde talepleri olmadığını belirtti.

İddia makamı ise açıkladığı mütalaasında, Başkaya’nın kaleme aldığı yazısı ile PKK’ye karşı verilen mücadeleyi “devlet terörü” olarak nitelendirip, PKK tarafından yapılan eylemleri teşvik edip, övdüğünü ileri sürdü.

Mütalaasında “Fikret Başkaya’nın üzerine atılı bulunan propaganda suçunu işlediği sabit olduğu, sanığın eylemine uyan 3713 sayılı TMK 7/2 ikinci cümle ve TCK 10’ununcu maddeleri gereğince cezalandırılmasını” isteyen savcı, yine “Türk milleti, Türkiye Cumhuriyeti devleti, devletin kurum ve kuruluşlarını aşağılayıcı imalardan bulunduğu” iddiasıyla Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’na suç duyurusunda bulunulması talebinde bulundu.

Başkaya ve avukatları, sunulan mütalaaya karşı süre talebinde bulundu.

Avukatlardan Öztürk Türkdoğan, bir sonraki celsede anayasaya aykırılık yönünde savunma yapacaklarını belirterek, bunun tutanağa geçirilmesi talebinde bulundu.

Davanın bir sonraki duruşması 22 Kasım’da yapılacak.


PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
İki ilde ev baskınları: ESP, HDP ve DTK'liler gözaltında
Sonraki Haber
Ankara'da Mor Mekan açılıyor: 'Burası bizim nefes durağımız'