Ana SayfaGüncel‘Yolsuzluğu ortaya çıkarmak istediği için’ açığa alınan öğretmen hayatına son verdi

‘Yolsuzluğu ortaya çıkarmak istediği için’ açığa alınan öğretmen hayatına son verdi

HABER MERKEZİ – Kocaeli’de öğretmen Serap Yılhan hayatına son verdi. Yılhan’ın çalıştığı kurumda ‘usulsüzlüğü ortaya çıkarmaya çalıştığı’ için açığa alındığı belirtilirken, Valilik’ten yapılan açıklamada öğretmenin açığa alındığı doğrulandı, fakat hakkındaki soruşturma gerekçesi ile ilgili hiçbir bilgi paylaşılmadı.

Kocaeli’de açığa alınan öğretmen Serap Yılhan intihar etti.

Yılhan ardında, “Ben suçsuzum, bana komplo kurdular” ifadelerinin yer aldığı iki mektup bırakarak hayatına son verdi.

Çağdaş Kocaeli’de yer alan habere göre Yılhan, İzmit’te Orduevi mevkiinde bulunan Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü’ne bağlı Çocuk Evleri’nde kurumdaki bir usulsüzlüğü ortaya çıkarmaya kalktığı için baskıya maruz kalmış ve neticesinde açığa alınmıştı.

İddiaya göre 48 yaşındaki Yılhan, Çocuk Evleri’ndeki çocuklara devlet tarafından gönderilen paraların, çocuklar için kullanılmadığını görmüştü.

Bunun üzerine ilgili birimlere, kurum müdürü ve satın alma müdürü hakkında şikayetçi olmuş, ancak Yılhan bu süreçte açığa alınırken, haklarında soruşturma başlatılan müdürler emekli edilmişti.

Valilik’ten açıklama

Konuyla ilgili Kocaeli Valiliği’nden açıklama geldi.

Serap Yılhan’ın Cumhurbaşkanlığı İletişim Merkezi (CİMER) aracılığıyla yapılan bir şikayet nedeniyle Mart 2019’da açığa alındığı kaydedilirken, karara gerekçe soruşturma ile ilgili herhangi bir bilgi sunulmadı.

“Merhum Serap Yılhan hakkında 18.12.2018 tarihinde CİMER üzerinden Gebze Cumhuriyet Başsavcılğına ayrıca 16.11.2018 tarihinde yine CİMER üzerinden Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığına yapılan şikayet sonucunda, Savcılık tarafından  05.02.2019 tarihinde başlatılan Adli Soruşturma ve Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı denetçileri tarafından başlatılan idari soruşturma neticesinde, merhum Serap Yılhan tedbiren  26.03.2019 tarihinde açığa alınmış olup yargı ve soruşturma süreci devam etmektedir.
“Çocuk Koordinasyon Merkezi Müdürü’nün Emekliye ayrılmasının soruşturma ile bir alakası bulunmamakta olup, kendi isteği üzerine emekliye ayrılmıştır.
“Yapılan Adli ve İdari soruşturmaların devam ettiği süreçte bu üzücü Müessir olay meydana gelmiştir. Merhum Serap Yılhan’a Allahtan rahmet, Ailesi ve yakınlarına başsağlığı ve sabırlar dileriz.”



Önceki Haber
HDP bildirgesinde ‘kenetlenme’ çağrısı
Sonraki Haber
‘Ankara krizi derinleştiriyor’: Görüşme yapan muhalefet hedefte, IMF'den uyarılar var