Ana SayfaGüncelYüksekdağ’dan ‘siyasi rezalet’ çıkışı: Bu memlekette ilkler bize kısmet oluyor

Yüksekdağ’dan ‘siyasi rezalet’ çıkışı: Bu memlekette ilkler bize kısmet oluyor

HABER MERKEZİ – HDP’nin eski Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ, Selahattin Demirtaş’la birlikte haklarında verilen tutuklama kararına ilişkin “Çok heyecanlıyım hayatımda ilk defa aynı davada iki kez tutuklandım. Bu memlekette ilkler bize kısmet oluyor” dedi, yaşananları da ‘siyasi rezalet’ olarak niteledi.

HDP’nin eski eş genel başkanları Figen Yüksekdağ ve Selahattin Demirtaş’ın, Ankara’da başlatılan “6-7-8 Ekim Kobani olayları” adlı soruşturma kapsamında tutuklu yargılanmalarına karar verdi.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı 2014/46757 sayılı soruşturma dosyasına ilişkin yaptığı açıklamada, “Selahattin Demirtaş ve Figen Yüksekdağ Şenoğlu’nun Ankara 1. Sulh Ceza Hakimliğinin 20 Eylül 2019 tarihli kararıyla kamuoyunda ‘6-7-8 Ekim Kobani olayları’ olarak bilinen olaylar kapsamında işlenen devletin birliğini ve ülke bütünlüğünü bozmak (TCK 302), nitelikli kasten adam öldürme (TCK 82), kasten adam öldürmeye teşebbüs (TCK 82, 35), yağma (TCK 149), kişi hürriyetinden yoksun kılma (TCK 109) maddeleri kapsamındaki suçlardan tutuklandıkları” ifadelerine yer verdi.

Bu karar, tutuklu yargılandığı davada tahliyesine hükmedilmesi akabinde Demirtaş için yapılan mahsupluk başvurusunun kabul edilmesi üzerine, Yüksekdağ’ın tutuklu yargılandığı davanın 27 Eylül’de yapılacak duruşmasının ise öncesine geldi.

Söz konusu karara ilişkin Figen Yüksekdağ, avukatları aracılığıyla Twitter üzerinden yaptığı açıklamada “Çok heyecanlıyım hayatımda ilk defa aynı davada iki kez tutuklandım” dedi ve ekledi: “Bu memlekette ilkler bize kısmet oluyor.”

“Yaşanan hukuksuzluğun sadece kara mizahta karşılığı var. O da hiç güldürmüyor” diyerek ifadelerini sürdüren Yüksekdağ, yaşananları ‘siyasi rezalet’ olarak niteledi.

“Selahattin Demirtaş’ın tahliyesini engellemek için bütün dünyanın gözünün içine baka baka bir siyasi rezalet sergilendi. Benim ise tahliye ihtimalime bile tahammül edemediler.
“Hakkımızda nasıl alelacele yeni bir tutuklama kararı verildiyse aynı şekilde tutuklu yargılandığım ana davada da mahkeme, mütalaa hazırlığı içerisine girerek dosyayı hızlıca karara çıkarmaya çalışıyor.
“Ne demeli ki bizler için nice fermanlar yazıldı yırtıldı. Kadınların ve bütün Türkiye halklarının özgürlük, demokrasi ve hukukun katli için yazılan bu Saray fermanına en ahlaki ve politik cevabı vereceğine inanıyorum.
“Buradaki bütün kadın siyasetçilerin coşkulu selam ve sevgilerini iletiyorum hepinize. Yılmadık, zulme boyun eğmedik; biz her zaman böyle kazandık.
“Kimse yüzünü, dirayetini düşürmesin. Emin olun onlar kaybedecek. Zulme karşı insanlık onurunu ve özgürlüklerini savunanlar kazanacak.”

Demirtaş ve Yüksekdağ hakkında yeniden tutuklama kararı

Yeniden tutuklanan Yüksekdağ ve Demirtaş’ın mahkemedeki savunmaları

Erdoğan’dan ‘yeniden tutuklama’ kararlarına dair açıklama: Bunları bırakamayız

Temelli: Yargı paketi, sadece göz boyamaya yönelik bir hamle

Previous post
Temelli: Yargı paketi, sadece göz boyamaya yönelik bir hamle
Next post
Medyanın LGBTİ’ler ile ilişkisi üzerine