Ana SayfaEkonomiYükseliş beş gündür sürüyor: Dolar/TL 5,80’e dayandı

Yükseliş beş gündür sürüyor: Dolar/TL 5,80’e dayandı

HABER MERKEZİ – Beş gündür aralıksız olarak yükselişini sürdüren Dolar/TL kuru, bu sabahki işlemlerde 5,79’un üzerine çıktı.

Geçtiğimiz hafta 5,65 Türk Lirası (TL) seviyelerine kadar gerileyen dolar/TL kuru, 5 gündür üst üste yükselişini sürdürüyor.

Saat 10:00 itibarıyla kur 5,7910’dan işlem görürken, euro/TL ise 6,3985 TL’den alıcı buluyor.

Dünkü kapanışta doların satış fiyatı 5,7790 TL, euronun satış fiyatı ise 6,3800 TL olmuştu.

Dolar/TL kuru 5,80’e dayanırken, piyasalarda gözler Perşembe günü (yarın) yapılacak Merkez Bankası’nın faiz toplantısına çevrildi.

AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, haftasonunda yaptığı açıklamada, “Perşembe günü Para Piyasası Kurulu toplanıyor. Ben inanıyorum ki faizler daha da düşecek. Faiz düştükçe enflasyon da düşecektir, bunu göreceksiniz” demişti.

Uzmanlar, Erdoğan’ın faiz konusunda yaptığı açıklamaların TL’de baskı yarattığını ve ABD’den gelen yaptırım açıklamasının kurda yükselişi hızlandırdığını söylüyor.

ABD Hazine Bakanı, Pazartesi günü yaptığı açıklamada Rusya’dan alınan S-400’ler nedeniyle Türkiye’ye yaptırımların incelendiğini belirtmişti.

İktisatçı Mustafa Sönmez’in Twitter üzerinden yaptığı paylaşım ise uyarıda bulunuyor: “Dolar 5.80 olmak üzere. Risk primi CDS de 400’de. Yarın en az 2 puan faiz indir talimatını Saray’dan alanlar, yeni bir türbülansın kapısını araladılar. Kemerlerinizi bağlayın.”


ABD Hazine Bakanı: Türkiye’ye yaptırımı değerlendiriyoruz

Merkez Bankası’nın anketine göre dolar kuru yıl sonunda 6 lirayı bulacak




Önceki Haber
RTÜK'ten cinayet görüntülerinin yayınlanmasına karşı çalışma
Sonraki Haber
Van'da eylem yasağı 15 gün süreyle uzatıldı