Ana SayfaGüncelYunanistan Dışişleri Bakanı’ndan harita tepkisi: Türkiye, bölgenin baş belası gibi davranıyor

Yunanistan Dışişleri Bakanı’ndan harita tepkisi: Türkiye, bölgenin baş belası gibi davranıyor


Haber Merkezi – AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Milli Savunma Üniversitesi’nde katıldığı törende  arkasında yer alan ‘Mavi Vatan’ haritası Yunanistan’ın tepkisini çekti.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 31 Ağustos’ta Milli Savunma Üniversitesi Harp Okulları Diploma ve Sancak Devir Teslim Töreni’nde arkasında yer alan ‘Mavi Vatan’ haritası Yunanistan’da medyanın gündeminde yer aldı.

Söz konusu haritada Türkiye’nin deniz sınırları Girit’in doğusundan başlatılmış ve Ege’deki Kiklad Adaları Türkiye sınırları içinde yer almıştı.

Alpha radyosuna konuşan Yunanistan Dışişleri Bakanı Nikos Dendias haritayı ‘bir halkla ilişkiler gösterisi’ olarak niteledi.

‘Ülkelerin sınırları uluslararası hukuk temelinde belirlenir’

Dendias “Türkiye bölgenin baş belası olarak davranmayı sürdürebilir ancak Yunanistan buna aynı şekilde yanıt verme niyetinde değil. Ülkelerin sınırları herhangi bir bakanlığın çizmeye karar verdiği şekilde değil, uluslararası hukuk temelinde belirlenir” dedi.

Dendias Türkiye’nin Kıbrıs açıklarındaki hidrokarbon sondaj faaliyetlerini de eleştirdi.

Yunanistan Dışişleri Bakanı “Kıbrıs bağımsız bir AB üyesidir. Türkiye’nin Kıbrıs’ın egemenlik ve egemenlik haklarını ihlal ettiği açık. Umarız Türkiye kurallara uyar” ifadelerini kullandı.


Gazete Karınca, Ekathimerini