Ana SayfaGüncel10 Ekim anma programı belli oldu

10 Ekim anma programı belli oldu

HABER MERKEZİ – 10 Ekim’in dördüncü yılında katliamda yaşamını yitirenler için yapılacak anma programı belli oldu.

10 Ekim 2015 tarihinde Ankara Tren Garı önünde düzenlenen “Emek, Barış ve Demokrasi Mitingi”ne IŞİD’in düzenlediği bombalı saldırının üzerinden 4 yıl geçti.

10 Ekim Barış ve Dayanışma Derneği, katliamda yaşamını yitiren 103 kişinin anısına her yıl düzenlediği anma programının içeriğini açıkladı.

6-12 Ekim tarihleri arasında gerçekleştirilecek programın detayları şöyle:

  • 6 Ekim saat 10.30’da katliamda yaşamını yitiren ve Karşıyaka Mezarlığı’nda bulunan İdil Güneyi, Korkmaz Tedik, Ali Kitapçı, Uygur Coşkun ve Sevgi Öztekin’nin mezarları ziyaret edilecek.
  • 7 Ekim 12.30’da 10 Ekim Barış ve Dayanışma Derneği’nde katliamın 4’üncü yıl anması için basın toplantısı ile çağrı yapılacak.
  • 9 Ekim 16.00-21.00 saatleri arasında Çağdaş Sanatlar Merkezi’nde Emine Kart’ın hazırladığı Ardakalan isimli kitabın tanıtımı ve fotoğraf sergisi, müzik dinletisi ve yönetmenliğini Gül Büyükbeşe’nin üstlendiği, yapımcılığını da Sibel Tekin’in yaptığı Ölüm Ne Yana Düşer Usta belgesel film gösterimi düzenlenecek.
  • 10 Ekim saat 09.00’da Numune Hastanesi önünde bir araya gelecek kitle, katliamın yaşandığı Ankara Tren Garı önüne yürüyüş gerçekleştirecek. Ardından burada katliamın yaşandığı saat 10.04’te bir basın açıklaması düzenlenecek.
  • 12 Ekim saat 15.00’te Vengo Kafe’de Bizim Ali ve Benim Adım 10 Ekim kitaplarının tanıtımı ve imza günü etkinliği gerçekleştirilecek.

Nimet olmayan nisyan ve örgütlü hatırlama: Yasın politikleşmesi – Elif Sandal Önal


PAYLAŞ:    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!       Yazdır
Önceki Haber
Bilim insanlarından yeni keşif: Solar termal yakıt
Sonraki Haber
Cinsel saldırıdan yargılanıyor: Kayyumun müdür olarak atadığı polis için zorla getirme kararı