Ana SayfaGüncel12 oldu: HDP yönetimindeki dört belediyeye daha kayyum

12 oldu: HDP yönetimindeki dört belediyeye daha kayyum

HABER MERKEZİ – Eşbaşkanları gözaltında olan HDP’nin dört belediyesine daha, Diyarbakır’daki Kayapınar, Bismil, Kocaköy ile Van’daki Erciş belediyelerine kayyum atandı. Böylece 31 Mart seçimlerinden bu yana HDP yönetimindeki 12 belediyeye kayyum atanmış oldu.

Diyarbakır’da Kayapınar Belediyesi Eşbaşkanı Keziban Yılmaz’ın gözaltına alınması sonrası bu sabah belediyeye kayyum atandığı belirtildi.

Sabah saatlerinden itibaren belediyeyi bariyerlerle ablukaya alan polisler, kayyum atandığını gözaltında olan Yılmaz’a tebliğ edildiğini belirterek, HDP’li meclis üyeleri ve partilileri binadan çıkardı.

Yılmaz’ın yerine Kayapınar Kaymakamı Ünal Koç’un “Belediye Başkan Vekili” olarak görevlendirildiği belirtildi.

Erciş’e de kayyum

Öte yandan Van’ın Erciş ilçesinde 1 haftadan uzun bir süredir gözaltında tutulan Belediye Eşbaşkanı Yıldız Çetin’in yerine de Kaymakam Nuri Mehmetbeyoğlu, kayyum olarak görevlendirildi.

İki belediyeye daha kayyum atandı

Yine dün eşbaşkanları gözaltına alınan Diyarbakır’daki Bismil ve Kocaköy belediyelerine kayyum atandığı bildirildi. Kayyum atanan isimler ise şöyle:

  • Bismil Belediye Başkanlığı’na Bismil Kaymakamı Kerem Süleyman Yüksel
  • Kocaköy Belediye Başkanlığı’na Kocaköy Kaymakamı Yasin Yunak

Eşbaşkanlara operasyon

Çetin, tutuklanan ve yerlerine kayyum atanan Hakkari Belediye Eşbaşkanı Cihan Karaman, Yüksekova Belediye Eşbaşkanı İrfan Sarı ve Nusaybin Belediye Eşbaşkanı Semire Nergiz ile beraber geçtiğimiz hafta gözaltına alınmıştı.

Dün de Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı’nca yürütülen bir soruşturma kapsamında yerine kayyum atanan Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Eşbaşkanı Selçuk Mızraklı, Kayapınar Belediyesi Eşbaşkanı Keziban Yılmaz ve Bismil Belediyesi Eşbaşkanı Orhan Ayaz ile Kocaköy Belediyesi Eşbaşkanı Rojda Nazlıer gözaltına alınmıştı.

Üçü büyükşehir 12 belediyeye kayyum

Diyarbakır, Mardin ve Van Büyükşehir Belediyeleri ile Erzurum’un Karıyazı ve Diyarbakır’ın Kulp ilçe belediyelerine 31 Mart yerel seçimlerinin ardından kayyum atanmıştı.

18 Ekim’de de Hakkari, Yüksekova ve Nusaybin belediyelerine kayyum atanmıştı.

Son dört belediyeye kayyum atanmasıyla beraber HDP’nin üçü büyükşehir olmak üzere toplam 12 belediyesine kayyum atanmış oldu.

Previous post
Sosyal deney ve "misafirperver Kürt" – Navşar Şemzînî
Next post
Kuzey İrlanda'da evlilik eşitliği ve kürtaj hakkı yasalaştı