Ana SayfaToplumsal Cinsiyet2018 Onur Yürüyüşü Davası: İki kişiye yedi ay hapis cezası

2018 Onur Yürüyüşü Davası: İki kişiye yedi ay hapis cezası

HABER MERKEZİ – 2018 yılında İstanbul Onur Yürüyüşü’nde gözaltına alınan altı kişiye açılan davada iki kişi hapis cezasına çarptırıldı, hükmün açıklanması geriye bırakıldı.

İstanbul’da 1 Temmuz 2018 tarihinde yapılan LGBTİ+ Onur Yürüyüşü’nde polisin şiddet uygulayarak gözaltına aldığı altı kişi hakkında açılan davada karar çıktı.

Haklarında dava açılan kişiler “2911 sayılı Toplantı ve Gösteri Yürüyüşleri Kanunu’na muhalefet”, “görevi yaptırmamak için direnme” ve “trafik güvenliğini tehlikeye sokma” iddiaları ile yargılanıyordu.

Davanın karar duruşması dün 12. Asliye Ceza Mahkemesi’nde yapıldı, dört kişi beraat etti.

Davada bir kişiye kamu görevlisine karşı direndiği iddiasıyla 5 ay, bir kişiye de trafik güvenliğini tehlikeye soktuğu gerekçesiyle 2 ay 15 gün hapis cezası verildi.

Her iki kararda da hükmün açıklanması geriye bırakıldı.

İstanbul LGBTİ+ Onur Haftası Geçici Komitesi ise yaptığı açıklamada karara itiraz edeceklerini duyurdu.

“2015, 2016 ve 2017 yıllarında yürüyüş sırasında gözaltına alınanların tamamının beraat ettiği davalarda 2018 yılında gözaltına alınanlara açılan davada ilk kez ceza kararı çıktı.
“Mahkemeden çıkan karara avukatlarımız aracılığı ile itiraz edeceğiz. Onur Yürüyüşlerinde gözaltına alınan hak savunucularının yanındayız! #OnurYürüyüşleriYasaklanamaz!”



Önceki Haber
Çayırova'da göçük: Bir işçi yaşamını yitirdi
Sonraki Haber
Enzo Traverso sorgulamaya davet ediyor: “Geçmişi Kullanma Kılavuzu”