Ana SayfaDünya2019’da Akdeniz’de binden fazla mülteci yaşamını yitirdi

2019’da Akdeniz’de binden fazla mülteci yaşamını yitirdi

HABER MERKEZİ – Bu yıl Akdeniz’de binden fazla mültecinin yaşamını yitirdiğini açıklayan Birleşmiş Milletler, Avrupa ülkelerine kurtarma faaliyetlerine tekrar başlama çağrısı yaptı.

Birleşmiş Milletler (BM), bu yıl Akdeniz’de binden fazla mültecinin yaşamını yitirdiğini açıkladı.

BM Uluslararası Göç Örgütü’ne göre Akdeniz’de 2019 yılında yaşamını yitiren mülteci sayısı altı yıl üst üste bini aşmış oldu.

DW Türkçe’de yer alan habere göre BM, Avrupa Birliği’ne (AB) Akdeniz’deki arama kurtarma faaliyetlerine yeniden başlama ve yardım kuruluşlarının kurtarma gemilerinin hayat kurtarmadaki önemini tanıma çağrısında bulundu.

Birleşmiş Milletler Mülteciler Yüksek Komiserliği (UNHCR) Sözcüsü Charlie Yaxley yaptığı açıklamada, “Akdeniz’deki trajedinin devam etmesine izin verilemez” dedi.

AB ile Türkiye arasında, 2016 yılının Mart ayında mültecilerin geçişini engellemek için anlaşma imzalanmıştı. İmzalanan Mülteci Geri Kabul Anlaşması gereğince, Yunanistan’a geçen mülteciler Türkiye’ye iade edilebiliyor.

UNHCR rakamlarına göre bunun neticesinde Libya ve Kuzey Afrika kıyılarından gelen mültecilerin sayısı 2015 yılında 1 milyonken, bu yıl 78 bine kadar indi.

UNHCR Sözcüsü Liz Throssell, “Akdeniz’i geçmek isteyenlerin sayısı tabii ki daha az. Bu da bu seyahatin ne kadar tehlikeli olduğunu gösteriyor” dedi.

BM verilerine göre 2014 yılından bu yana Akdeniz’i geçmeye çalışan 18 binden fazla sığınmacı yaşamını yitirdi.


PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
Hollanda'nın Endonezya'daki işkence ve infazları için 'zaman aşımı yok' kararı
Sonraki Haber
Şırnak’ta tüm eylem ve etkinlikler 15 gün süreyle yasaklandı