Ana SayfaGüncel38. Uluslararası İstanbul Kitap Fuarı kapılarını açıyor

38. Uluslararası İstanbul Kitap Fuarı kapılarını açıyor

HABER MERKEZİ – 38. Uluslararası İstanbul Kitap Fuarı, bu yıl 2-10 Kasım tarihleri arasında “Edebiyatımızda 50 Kuşağı” ana temasıyla gerçekleştirilecek.

TÜYAP Fuar ve Kongre Merkezi’nde gerçekleştirilecek olan Uluslararası İstanbul Kitap Fuarı, 2 Kasım’da başlıyor.

Bu yıl “Edebiyatımızda 50 Kuşağı” ana temasıyla düzenlenecek olan fuar kapsamında imza günlerinin yanı sıra panel, söyleşi, şiir dinletisi ve çocuk atölyeleri de yapılacak.

Fuarda bu tema kapsamında özel etkinlikler de yapılacak.

Seçkin Selvi ve Engin Uludağ tarafından “50’li Yıllar ve Tiyatro”, Atilla Dorsay yönetiminde Deniz Türkali ve Burçak Evren tarafından “Sinemada 50 Kuşağı”, Metin Celal yönetiminde Mehmet Can Doğan, Nilay Özer, Murat Yalçın ve Erhan Altan tarafından “Dergicilikte 50 Kuşağı”, Fahri Aral yönetiminde Eray Canberk ve Erol Üyepazarcı tarafından “Yayıncılıkta 50 Kuşağı” ve Doğan Hızlan yönetiminde Adnan Özyalçıner, Cevat Çapan ve Ayşe Sarısayın tarafından “50 Kuşağı Öykücülüğü ve Şiiri” başlıklı etkinlikler düzenlenecek.

Fuar kapsamında bu yıl ilk kez gerçekleştirilecek olan “İlk Kitabım TÜYAP’ta” söyleşileri de hayata geçirilecek.

Bu etkinlikte yazarlar, ilk kitaplarını kitap fuarında okurların karşısına çıkaracak.

Uluslararası Salon’a bu yıl ABD, Almanya, Avusturya, Çin Halk Cumhuriyeti, Dubai, Kore, Gürcistan, İngiltere, İran İslam Cumhuriyeti, İspanya, İtalya, Japonya, Katar, Makedonya, Meksika, Romanya, Rusya, Ürdün ve Yunanistan’dan yayıncılar katılacak.

Onur yazarı Adnan Özyalçıner

Fuarın onur yazarı olan Adnan Özyalçıner, yaşamı, eserleri ve kendisinin de yazarı olduğu 1950 Kuşağı hakkında düzenlenecek söyleşilere katılacak.

Etkinlikler kapsamında 2 Kasım’da “50 Kuşağı ve 50 Yıllık Dostluğun Mektupları: Adnan Özyalçıner, Erdal Öz, Kemal Özer” paneli, “50 Kuşağının Doğuşu” söyleşisi, “50 Kuşağı Öykücülüğü ve Şiiri” paneli, 3 Kasım’da ise “Mahallem İstanbul” ve “Adnan Özyalçıner ile Fotoğraf Eşliğinde Sohbet” söyleşileri Özyalçıner’in de katılımıyla yapılacak.

Ayrıca Özyalçıner için TÜYAP tarafından hazırlanan “Mahallem İstanbul” kitabından metinler ve albümünden seçili fotoğraflar kitapla aynı adla düzenlenecek sergide okurlarla buluşacak.

Giriş ücreti 10 lira olarak belirlenen ve internet sitesi üzerinden online olarak bilet alınabilen fuara, öğrenci, öğretmen, çocuk, emekli ve engelliler ücretsiz giriş yapabilecek.


Online bilete ve fuar hakkında ayrıntılı bilgiye BURADAN ulaşabilirsiniz.



Önceki Haber
Game of Thrones evreninde geçen yeni bir dizi: "House Of The Dragon"
Sonraki Haber
ABD Temsilciler Meclisi Türkiye’ye yaptırımı onayladı, Ankara tepkili