Ana SayfaCezaevleri70 yaşındaki hasta tutuklu duruşmada fenalaştı

70 yaşındaki hasta tutuklu duruşmada fenalaştı

HABER MERKEZİ – Ağır hasta tutuklu Abdulkadir Denli, duruşma salonunda savunma yaptığı sırada fenalaşarak, hastaneye kaldırıldı. Daha sonra ise yeniden cezaevine götürüldü.

70 yaşındaki Abdülkadir Denli, Mardin’in Kızıltepe ilçesinde 1 Kasım 2018’de tutuklanarak Kırıkkale F Tipi Kapalı Cezaevi’ne gönderilmişti.

Hakkında “örgüt üyesi olmak” ve “patlayıcı madde bulundurmak” iddiasıyla açılan davanın ilk duruşması ise bir yıl sonra Mardin 3. Ağır Ceza Mahkemesi’nde yapıldı.

İnsan Hakları Derneği’nin (İHD) ağır hasta tutuklu listesinde bulunan, bugüne kadar kalbinden 2 defa ameliyat olan ve mesanesinde kist bulunan Denli ile aynı dava kapsamında tutuklu yargılanan dört kişi ve avukatları duruşma salonunda hazır bulundu.

Duruşmada fenalaştı

Kimlik tespiti ardından ilk olarak savunma hakkı verilen Denli, üzerine atılı suçlamaları reddetti.

Mezopotamya Ajansı’nın haberine göre Denli, savunmasına devam ettiği sırada fenalaşarak, yere yığıldı.

İlk olarak avukatlar ve duruşmayı izleyenlerin müdahale ettiği Denli, adliyeye gelen sağlık ekipleri tarafından ambulansla Mardin Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı.

Denli’nin kalp spazmı geçirdiği, aşırı stres ve yorgunluğa bağlı olarak fenalaştığı belirtildi.

Cezaevine geri götürüldü

Hasta tutuklu Denli, hastanede yapılan müdahalenin ardından bir süre sonra ambulansla Mardin E Tipi Kapalı Cezaevi’ne götürüldü.

Avukatlar, Denli’nin sağlık durumunun kötü olduğunu, ilerleyen yaşı ve daha önce geçirdiği ameliyatlar nedeniyle cezaevinde kalmasının riskli olacağını söyledi.

Duruşma ise ileri bir tarihe ertelendi.


PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
Kadın Dayanışma Vakfı: Yükümlülerin yalnızca yüzde 20'si nafaka ödedi
Sonraki Haber
Feminist bir demografiyi tartışmak: Jineoloji’nin yeni sayısı raflarda