Ana SayfaDünyaABD: Türkiye’ye yönelik yaptırım listesi hala elimizde

ABD: Türkiye’ye yönelik yaptırım listesi hala elimizde

HABER MERKEZİ – ABD Maliye Bakanı Mnuchin, Washington yönetiminin, Kuzeydoğu Suriye’de yürüttüğü askeri harekat nedeniyle Türkiye’ye yönelik yaptırım listesini her ihtimale karşı hazır tuttuklarını söyledi.

Türkiye’nin 9 Ekim’de Kuzeydoğu Suriye’ye yönelik başlattığı askeri operasyonun ardından ABD Başkanı Donald Trump önce Türkiye’ye yönelik bir dizi yaptırım açıklamış, ardından operasyonların durdurulması için uzlaşının sağlanmasıyla yaptırımları kaldırmıştı.

Ankara’ya yönelik olası yaptırımlara ilişkin Washington yönetiminden yeni açıklama geldi.

ABD Maliye Bakanı Steven Mnuchin, Trump yönetiminin, Türkiye’ye yönelik yaptırım listesini her ihtimale karşı hazır tuttuklarını söyledi.

Ancak Mnuchin, şu an için yeni bir yaptırımın devreye sokulmasının gündemde olmadığını dile getirdi.

Suudi Arabistan’da düzenlenen ekonomi forumu sırasında Reuters’a konuşan Mnuchin, “Gerekli görülmesi halinde devreye sokulacak yaptırımlar hazır. Ancak Başkan Trump Suriye ateşkesinden memnun. Yeni bir yaptırıma gerek duymuyor” dedi.

Mnuchin, “[ABD Başkan Yardımcısı] Mike Pence’in Ankara ziyaretinden sonuç alınamasaydı ilave mali yaptırımlar devreye girecekti” diye de ekledi.

“Bu liste hala elimizde” diyen Mnuchin, “Listeyi kullanmaya gerek duyacağımızı düşünmek için bir nedenimiz yok” ifadelerini kullandı.


ABD Temsilciler Meclisi Türkiye’ye yaptırımı onayladı, Ankara tepkili


Diğer yandan ABD Kongresi’nde Türkiye’ye yönelik yaptırım paketleri gündemde.

Çarşamba günü ABD Temsilciler Meclisi, Türkiye’ye yaptırım uygulanmasına yönelik yasa tasarısını 403′ karşı 16 oyla kabul etti.

Kongre’nin diğer kanadı Senato’da da Cumhuriyetçi ve Demokrat senatörler tarafından hazırlanmış bir yaptırım tasarısı bulunuyor. Ancak bu tasarının ne zaman gündeme alınabileceği konusunda bir açıklama yapılmış değil.


Karınca, BBC Türkçe, Amerika’nın Sesi



Önceki Haber
Amaç karanlık enerjinin gizemini çözmek: Evrenin en kapsamlı gözlemi başladı
Sonraki Haber
Aylardır tecrit altında olan tutukluya ölüm tehditleri