Ana SayfaGüncelAhmet Türk hakkında soruşturma açıldı

Ahmet Türk hakkında soruşturma açıldı

HABER MERKEZİ – Ahmet Türk hakkında, 2018 Diyarbakır Newrozu’nda yaptığı konuşma gerekçe gösterilerek “örgüt propagandası yapmak” suçlamasıyla soruşturma açıldı. Avukatlar ise konuşmanın ifade özgürlüğü kapsamında değerlendirilmesi gerektiğini belirtiyor.

Diyarbakır Cumhuriyet Savcılığı, 19 Ağustos’ta görevden alınarak yerine kayyum atanan Mardin Büyükşehir Belediyesi Eşbaşkanı Ahmet Türk hakkında, 2018 yılında katıldığı Diyarbakır Newrozu’nda yaptığı konuşma gerekçesiyle, “Örgüt propagandası yapmak” iddiasıyla soruşturma açtı.

‘Barış ve demokrasi talebi’

Soruşturma gerekçesi olan konuşmasının propaganda nitelikli olmadığını ifade eden Türk, “Halkların kardeşliğini, Türk ve Kürt halkının bin yıllık kadim ilişkisi” üzerinden barış ve demokrasi taleplerini dile getirdiğini kaydetti.

Türk, ifadesinde iktidarın yanlış politikalarına karşı uyarılarda bulunduğunu söyledi.

MA’da yer alan habere göre, soruşturmaya dair beyanda bulunan Türk’ün avukatları, söz konusu konuşmanın düşünce ve ifade özgürlüğü kapsamında olduğunu belirterek, soruşturmayla ilgili “kovuşturmaya yer olmadığı” yönünde karar verilmesi gerektiğini söyledi.

Türk’ün Newroz konuşması

Türk’ün 2018 Diyarbakır Newroz’unda yaptığı soruşturmaya neden olan konuşması şöyle:

“Bugün tarihi süreçlerden geçiyoruz. Kirli bir politika Kürt halkı üzerinde yürütülüyor. Geçmişe baktığımızda bu politikalar yine yürütülmüştü. Ağrı, Dersim, Halepçe’de Kürt halkı katledilmişti. Ancak bu yapılanlar asla ve asla Kürt halkını özgürlük mücadelesinden koparmadı.
“7 Haziran’dan sonra soykırım politikaları yürütüldü. Bu politikaların tutmadığını gören iktidar demokrasi ve özgürlük mücadelesi yürütenleri yıldırmak için esir aldı. Bu da yetmedi şimdi Afrin’e saldırarak halklarımızın genleriyle oynadılar.
“Afrin saldırıları ile iktidarını sağlamlaştırmak isteyenler tamamen yerle bir olacaktır. Amed Newrozu’nda katledilen Kemal Kurkut’u unutmadık ve o Newrozumuzun şehididir.
“Özgürlük mücadelesi uzun solukludur. Bu nedenle bu yolda yılmadan mücadelemizi sürdüreceğiz. 21’inci yüzyıl Kürt halkının özgürlük yılı olacaktır”

PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
Altın Portakal’da yarışacak uluslararası uzun metraj filmler belli oldu
Sonraki Haber
Şengül Karaca'yı öldürmekten yargılanan Hasan Aydın beraat etti