Ana SayfaToplumsal CinsiyetAile, kız çocuğunu sistematik cinsel istismara bırakan ağabeyinden şikayetçi olmadı

Aile, kız çocuğunu sistematik cinsel istismara bırakan ağabeyinden şikayetçi olmadı

HABER MERKEZİ – Konya’da bir kız çocuğu, ağabeyi tarafından sistematik cinsel istismara maruz bırakıldı. Çocuk istismar sonucu hamile kalırken, aile tutuklu yargılanan erkek çocuklarından şikayetçi olmadı.

Konya’da 16 yaşındaki bir kız çocuğu, ağabeyi tarafından iki yıl boyunca cinsel istismara maruz bırakıldı.

İstismar, hamile kalan çocuğun karın ağrısı şikayetiyle hastaneye gitmesi sonucu ortaya çıktı.

DHA’nın haberine göre karında sıvı yutması nedeniyle öldüğü belirlenen cenin operasyonla alındı. Hastanedeki olay, Cumhuriyet Savcılığı’na bildirildi.

Bunun üzerine ifadesine başvurulan çocuk, 2017 yılından beri ağabeyi R.E.’nin cinsel istismarına maruz kaldığını ve 2019 yarı yıl tatilinde hamile kaldığını anladığını söyledi.

Çocuk, istismarın hamileliği süresince de devam ettiğini ifade etti.

R.E.’nin hamilelikle ilgili, “Merak etme, ben halledeceğim bir şekilde” dediğini anlatan çocuk, korktuğu için yaşadıklarını kimseye anlatamadığını aktardı.

Gözaltına alınan ve istismarı itiraf eden R.E., çıkarıldığı mahkemece tutuklandı. Çocuk ise devlet tarafından koruma altına alındı.

Hazırlanan iddianamede, suçun “zincirleme bir şekilde çocuğun nitelikli cinsel istismar” olduğu belirtilerek, R.E. hakkında 56 yıla kadar hapis cezası istendi.

Soruşturma kapsamında R.E. ile çocuktan alınan DNA örnekleri, Ankara Adli Tıp Grup Başkanlığı’nda ceninden alınan DNA örnekleriyle karşılaştırıldı. Hazırlanan raporda, hamileliğin R.E.’den olduğu belirlendi.

Aile şikayetçi olmadı

Seydişehir Ağır Ceza Mahkemesi’nde yapılan duruşmada R.E., istismarın bir kez gerçekleştiğini iddia etti ve “Kız kardeşimin bana karşı koyup koymadığını hatırlamıyorum” dedi.

Duruşmaya katılan çocuk ise R.E.’den şikayetçi olmadığını belirtti. İstismardan bilgilerinin olmadığını belirten anne K.E. ve baba S.E. de oğullarından şikayetçi olmadıklarını söyledi. Mahkeme heyeti, duruşmayı erteledi.

‘Dava düşmez’

Davanın bundan sonraki seyrine ilişkin BBC Türkçe’ye konuşan avukat Umur Yıldırım, “Bu suçlar takibi şikayete bağlı suçlar değil, dolayısıyla şikayetçi şikayetini geri bile alsa yargılamaya devam edilecek” dedi ve bu nedenle davanın düşmesinin söz konusu olmadığını söyledi.

Ancak Avukat Yıldırım, şikayetçi olunmamasının sanığın 1/6 oranda “takdir indirimi” almasına yol açabileceğini belirtti.

Avukat Rukiye Leyla Süren de çocuğun, R.E. tarafından şiddete uğradığı yada tehdit edildiği için şikayetçi olmamış olabileceğini ifade etti.

Previous post
E-haciz: Yaklaşık 4 milyon banka hesabı bloke edildi
Next post
Diyarbakır'da TOMA otomobile çarptı