Ana SayfaToplumsal CinsiyetAKP’li Şirin Ünal’dan Nadira Kadirova’nın ölümüyle ilgili ilk açıklama

AKP’li Şirin Ünal’dan Nadira Kadirova’nın ölümüyle ilgili ilk açıklama

HABER MERKEZİ – AKP’li Şirin Ünal, kendisine ait evde intihar ettiği iddia edilen Nadira Kadirova’nın ölümüne ilişkin ilk kez konuştu, “Psikolojisi bozulmuştu, onu gönderemeden kendisini gönderdi” dedi.

AKP İstanbul Milletvekili Şirin Ünal’ın Ankara Çankaya’da bulunan evinde çalışan Özbekistanlı Nadira Kadirova’nın vekile ait silahla yaşamına son verdiği öne sürülmüştü.

Ünal, Nadira Kadirova’nın ölümünün ardından ilk kez konuştu.

Kadirova’nın 2-3 aydır psikolojik yapısının bozuk olduğunu, bu nedenle evine ikinci eleman aldıklarını söyleyen Ünal, “Onu gönderemeden kendisini gönderdi. Allah bu duruma hiçbirinizi düşürmesin” dedi.

BBC Türkçe’den Ayşe Sayın’ın haberine göre ‘yargı paketi’nin görüşmelerinin sürdüğü TBMM Genel Kurulu’nda, Saadet Partisi İstanbul Milletvekili Cihangir İslam, 23 yaşındaki Nadira Kadirova’nın şüpheli ölümüyle ilgili, “Hiçbir zaman kimseyi suçlayarak söylemiyorum, Sayın Şirin Ünal’ı da çıkıp hem bu Meclise hem bu millete açıklamaya davet ediyorum. Deliller bu kadar aleyhinde olmasına rağmen ve kiminle konuştuysam halkın gözünde şüpheli nazarıyla bakılmasına rağmen masum olabilir ama bu sistem suçu da örter, masumiyeti de örter” diyerek Şirin Ünal’ı açıklama yapmaya çağırdı.

O sırada AKP’li Ünal, Meclis’te söz alarak Kadirova’nın Ocak ayından bu yana 20 yıldır MS hastası olan eşine bakan 2 yardımcıdan biri olduğunu belirterek, “Son iki üç aydır psikolojik yapısındaki bozulmaları fark edince ikinci elemanı aldık, onu gönderemeden kendisini gönderdi, Allah rahmet eylesin” dedi.

Ünal, olay günü yaşananları ise şöyle anlattı:

“Olayın 5’inci dakikasında polisimiz, ambulansımız ve itfaiyemiz geldi. Biz, onlar gelene kadar beş dakika içerisinde, küçük kızımla beraber kendisini kilitleyip intihar ettiği odanın kapısını kırmaya çalıştık – omzum hâlâ ağrıyor- ama başarılı olamadık maalesef.
“3-4 polisimiz oda kapısına yüklenip kapıyı açtılar, hemen sedyeye koyup hastaneye kaldırdılar. Yarım saat sonra Ankara Emniyet Müdürümüz yanımızdaydı, birkaç dakika sonra da nöbetçi savcımız yanımızdaydı.
“Ben her ikisine de, ne gerekiyorsa, elimden gelen bütün kolaylığı göstereceğimi söyledim. Dolayısıyla tüm aile fertlerimiz, yatalak olan eşim dâhil, ikinci çalışan kızcağız dâhil o gece, gece yarısına kadar polislerimize ifadelerimizi verdik.”

‘Parmak izi de verdim’

Şirin Ünal, savcıya olayı 15 dakika boyunca baştan sona anlattığını belirterek, dokunulmazlığı olmasına karşın parmak izi verdiğini ifade etti ve sözlerini şöyle sürdürdü:

“Yani ondan sonraki bütün işlemler emniyetin ve savcılığın talimatları doğrultusunda devam etti. Hatta o gece ben milletvekili dokunulmazlığını bir kenara bırakarak bu ‘swap’ işlemleri denilen -ben de bu kelimeyi yeni öğrendim, iki hafta önce- parmak izleri falan filan, işte, barut izi var mı falan, bunların tamamını verdim.
“Dolayısıyla, değerli kardeşlerim, değerli arkadaşlarım; ben milletvekili dokunulmazlığını bir kenara bırakarak polisimize ve savcımıza bu olayla ilgili tüm bildiklerimi, gördüklerimi anlatmaya çalıştım, anlattım. Hiçbirimizin başına böyle tatsız bir olayı vermesin, sizlere de vermesin, bana da vermesin.
“Tabii, bazı çevreler, benim geçmişte Türk Silahlı Kuvvetleri’nde ve Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde yaptığım çalışmalardan hoşnutsuz olanlar, huzursuz olanlar bunu fırsata çevirip beni ve ailemi yerin dibine kadar soktular. Allah bu duruma hiçbirinizi düşürmesin.
“Şu anda savcılığımızın soruşturması devam ediyor. Bana düşen her türlü görevi ben yaparım, ne lazımsa yaparım diyorum, hepinize saygılarımı sunuyorum.”

Saadet Partili vekil İslam, daha sonra tekrar söz alarak açıklamaları nedeniyle Ünal’a teşekkür etti.

Ne oluyor?

AKP’li Şirin Ünal’ın evinde çalışan Nadira Kadirova’nın 23 Eylül akşamı vekile ait silahla yaşamına son verdiği belirtildi.

Ankara Emniyet Müdürlüğü, olaya ilişkin yaptığı açıklamada ‘silahla gerçekleştirilmiş bir intihar’ ifadesini kullandı.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’ndan da bir açıklama geldi. Yazılı yapılan açıklamada, olay yerinde inceleme ile otopsi işlemlerinin yapıldığı, ayrıca AKP’li vekil Ünal’ın ifadesi ile parmak izinin alındığı duyuruldu.

Kadirova’nın yakın bir arkadaşı ise olaydan önce ev işçisi kadının kendisine Ünal’ın tacizine uğradığını ve kendini öldürmeyi düşündüğünü söylediğini öne sürdü.

Diğer yandan Kadirova’nın ailesinin avukatı Önce Çocuklar ve Kadınlar Derneği Başkanı Müjde Tozbey Erden, ailenin avukatlığından istifa ettiğini açıkladı.

Nadira Kadirova’nın ağabeyi ise “Kardeşimin ölümü ile alakalı şüpheler var, bu dosya kapatılmasın” çağrısında bulunuyor.


Nadira Kadirova’nın avukatı: Savcılık gerekli araştırmayı yapmıyor

Nadira Kadirova’nın avukatı istifa etti

‘Şüpheleri’ sıralayan İHD’den Nadira Kadirova için çağrı


PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
Almodóvar'ın 'Acı ve Zafer'i vizyonda
Sonraki Haber
AKP'nin ulus inşasının kent ve mekan siyaseti üzerine: "Milletin Mimarisi"