Ana SayfaÇalışma YaşamıAKP’li Üsküdar Belediyesi’nde işten çıkarılan işçiler eylem yaptı

AKP’li Üsküdar Belediyesi’nde işten çıkarılan işçiler eylem yaptı

HABER MERKEZİ – AKP’li Üsküdar Belediyesi’ndeki işlerine son verilen işçiler, belediye önünde eylem yaptı. “Bizi mağdur edenler bizim seçtiklerimizdir” diyen işçiler, işlerine geri dönmek istediklerini söyledi.

İstanbul’un Üsküdar Belediyesi’nde çalışan 150 işçinin işlerine 23 Ağustos’ta son verilmişti. Bunun üzerine işçiler belediye binası önünde eylem yaptı.

Ellerinde taşıdıkları dövizlerle “İşimizi geri istiyoruz” diyen işçilere, CHP’li Meclis üyelerinin yanı sıra Cargill işçileri ile İşçi Dayanışma Derneği üyeleri destek verdi.

İşten çıkarılan arkadaşları adına basın mensuplarına açıklama yapan Mustafa Kasap, kuruluş yıllarından itibaren AKP’ye destek verdiklerini ifade etti.

“AK Parti’nin kuruluş yıllarında yeni bir parti, yeni bir heyecan, yeni bir umutla kendimizi bu partide bulmuştuk. Gündüz işimizi yapıp dinlenmeden evimizden, ailemizden ve cebimizden fedakarlıklar yapmamızın sebebi işte bu sevdaydı.
“18 sene AK Parti teşkilatlarında gece gündüz demeden çalışan bizdik. Hafta sonları ailemizle geçirmek yerine teşkilatların programlarına iştirak eden bizdik. Seçim dönemi en yükseklere bayrakları asan da bizdik. 15 Temmuz’da kefenleri giyip köprülere koşan da bizdik. Ancak bir gün aniden işimize keyfi olarak son verildi.”

‘Keyfi olarak işten çıkarıldık’

Keyfi bir şekilde işlerine son verilerek mağdur edildiklerini söyleyen Kasap, şöyle devam etti:

“Nereden bilebilirdik vefanın sadece bir semt olduğunu? Nereden bilebilirdik dostluğun kardeşliğin bir çırpıda askıya alınacağını? Nereden bilebilirdik kendi kardeşlerimiz tarafından mağdur edileceğimizi? Evet bizler mağdurlarız.
“Bizi mağdur edenler bizim seçtiklerimizdir. Üsküdar Belediye başkanımızdır. Böylece bizler de işsizler kervanına katılmış olduk. Bizler işimizden atılıp mağdur edilirken, bizim seçtiklerimizin son derece lüks denilebilecek bir hayat yaşaması bizlerin üzüntüsünü kat be kat artıyordu.”

Erdoğan’a seslendiler

AKP lideri ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a da seslenen Kasap, “Eğer parti mensupları, belediyeler bu tutumlarını ve davranışlarını değiştirmezlerse, düzeltmezlerse yani usulsüzlükler, israflar, adam kayırmalar, ihaleye fesat karıştırmalar, yolsuzluklar durdurulmazsa AKP önümüzdeki yıllarda Özal’ın Anavatan Partisi’nin düştüğü duruma düşecektir. Üsküdar Belediye Başkanının şapkasını tekrar önüne alıp, düşünmesini istiyoruz” ifadelerini kullandı.

Kasap, İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nde işten çıkartılan işçileri işe almayı düşünen AKP’li belediyelerin olduğunu da dile getirerek, şunları söyledi:

“Oradaki işçilere destek veren Çalışma Bakanı, milletvekilleri, sendikalar varken neden biz Üsküdar Belediyesi’nden çıkarılan kendi kardeşlerine sahip çıkılmıyor. Hizmet İş Sendikası Şube Başkanı Mustafa Şişman bizlere; ‘Belediye ile görüştük. İşe dönüş imkanınız yok. Kendi başınızın çaresine bakın’ dedi.
“Biz mağdurlara tekrar sahip çıkmasını ve işimize dönmeyi talep ediyoruz. 18 yıl boyunca hizmet ettiğimiz partimizin bize değilse evde ekmek bekleyen çocuklarımıza merhamet göstermesini ve adil davranarak işimizi iade etmesini bekliyoruz.”

Mezopotamya Ajansı
Previous post
Tarık Ünlüoğlu yaşamını yitirdi
Next post
4 çocuk kitabı ‘müstehcenlik’ gerekçesiyle "muzır" ilan edildi