Ana SayfaGüncelAKP’nin çekirdek oyu eriyor; Ağırdır’a göre oy oranı yüzde 30’un altında

AKP’nin çekirdek oyu eriyor; Ağırdır’a göre oy oranı yüzde 30’un altında

HABER MERKEZİ – KONDA Genel Müdürü Ağırdır, AKP’nin halihazırdaki oyunun yüzde 30’un altında olduğu bilgisini paylaşarak, “17 yıllık tarihinden bu yana çekirdek oyunun en düşük olduğu noktada” dedi.

23 Haziran’da yenilenen İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçiminde CHP ile AKP arasında oluşan yüzde 9’luk puan farkını bilen kamuoyu araştırma şirketi KONDA’nın genel müdürü Bekir Ağırdır, AKP’nin güncel oy oranına ilişkin açıklamalarda bulundu.

T24’te Murat Sabuncu’nun sorularını yanıtlayan Ağırdır, “AK Parti 17 yıllık tarihinden bu yana çekirdek oyunun en düşük olduğu noktada. AK Parti’nin oyu şu anda 30’un altında” değerlendirmesinde bulundu.

İktidar blokunda AKP’nin etkisinin azaldığını, MHP’nin etkisinin göreceli olarak arttığını ifade eden Ağırdır, İYİ Parti’nin ise varlığını sürdüreceğini belirtti.

ORC’ye göre AKP’nin oyu yüzde 30,6

ORC Araştırma Şirketi de geçtiğimiz gün paylaştığı anketinde “Bu pazar milletvekili genel seçimi olsa, hangi partiye oy verirsiniz?” sorusuna seçmenlerin yüzde 30,6’sının “AK Parti” yanıtı verdiğini bildirmişti.

Kamuoyu araştırma şirketinin anketinde eski Başbakan Yardımcısı Ali Babacan’ın parti kurması halinde oy verebileceğini söyleyenlerin oranı ise yüzde 11,6 olarak belirlenmişti.


PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
Kadın Eserleri Kütüphanesi'nden çocuklar için: 'Okusun da Büyüsün'
Sonraki Haber
Adana Valiliği 'eğitime katkı temalı' konseri yasakladı