Ana SayfaEkonomiAlbayrak: Türkiye ekonomik olarak her geçen gün daha da güçleniyor

Albayrak: Türkiye ekonomik olarak her geçen gün daha da güçleniyor

HABER MERKEZİ – Hazine Bakanı Albayrak, “Türkiye ekonomik ve siyasal olarak her geçen gün daha çok güçleniyor” dedi, “enflasyonda yüzde 8’e düşüşün görüleceğini” söyledi.

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, “Malatya İş Dünyası ile Buluşma” etkinliğinde ekonomideki gidişata dair açıklamalarda bulundu.

2013 yılındaki Gezi protestolarına değinerek Türkiye’nin son 6 yıldır “saldırılara maruz kaldığını” savunan Albayrak, “Bu ülkenin potansiyeli çok güçlü. Algı operasyonlarına karşı mücadele veriyoruz” dedi.

‘Finansal piyasalarda normalleşmenin sağlandığını’ da savunan Albayrak, ‘enflasyonda yüzde 8’e düşüşün görüleceğini’ söyledi.

“Tarihin en büyük üç kur saldırısına maruz kaldığımız son 1 yılda tüm bu tehdit ve yaptırımlara rağmen emin adımlarla adım adım ilerliyoruz. Ekonomimizin sağlam altyapısıyla normalleşme sağlandı. Enflasyonda yüzde 5’in altına inmek en önemli hedefimiz. Ekim ayı itibariyle yüzde 8’leri göreceğiz inşallah.”

Albayrak, üç kamu bankasının istihdam odaklı kredi paketi hazırladığını da açıkladı.

Yeni “iki-üç paket” hazırladıklarını da ifade eden Albayrak, “Türkiye ekonomik ve siyasal olarak her geçen gün daha çok güçleniyor. Bu millet bugüne kadar kolay gelmedi. Dünden daha fazla çalışmaya devam edeceğiz” diye konuştu.

Previous post
İzmir'de iş cinayeti: Suriyeli işçi yaşamını yitirdi
Next post
Pakistan'da tren yandı, 70'ı aşkın kişi yaşamını yitirdi