Ana SayfaGüncelAltan ve Ilıcak için tutukluluğa devam

Altan ve Ilıcak için tutukluluğa devam

HABER MERKEZİ – Haklarında verilen ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası kararının Yargıtay tarafından bozulmasının ardından hakim karşısına çıkan gazeteciler Ahmet Altan ile Nazlı Ilıcak’ın tahliye talebi reddedildi, tutukluluğa devam kararı verildi. Mehmet Altan hakkında yurt dışı yasağı ise kaldırıldı.

Gazeteci-yazar Ahmet Altan ile akademisyen kardeşi Mehmet Altan ve gazeteci Nazlı Ilıcak’a verilen ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasının bozulmasının ardından üç isim yeniden hakim karşısına çıktı.

İstanbul 26. Ağır Ceza Mahkemesi’nde yapılan duruşma sanıkların beyanlarının alınması ile başladı.

Gazeteci Nazlı Ilıcak beyanında, “Yargıtay’ın yeniden yargılama kararına uymanızı bekliyorum. 75 yaşındayım, derhal tahliyemi talep ediyorum” diye konuştu.

Savunması alınan Ahmet Altan ise savunmasını Yargıtay’ın bozma kararıyla sınırlı tutması konusunda uyarıldı.

Altan “Biz üç senedir sabırla bekliyoruz, ben de sizin biraz sabırlı olmanızı bekliyorum” dedi ve ekledi: “Bugün size tavsiyem hukuka uymanız, fikirleri yargılamaya kalkmamanızdır. Uyup uymamak sizin bileceğiniz iş.”

Ahmet Altan’ın ardından Anayasa Mahkemesi’nin (AYM) kararıyla serbest bırakılan Mehmet Altan söz aldı.

“Başlangıçta içinde soruşturma savcısının da yer aldığı hayasız bir kampanyaya kasten hedef yapıldım” diyen Altan şöyle devam etti:

“Rezilliğin ve alçaklığın her türlüsünü gördüm, iğrenerek seyrettim. Deli saçması bir iddianamenin ciddiye alınması nedeniyle 21 ay hapis yattım. Dört kişinin anayasayı yok sayması nedeniyle zorla 5.5 ay fazladan hapiste tutuldum. Aylarca her hafta polise imza verdim. Halbuki AYM Genel Kurulu, AİHM bana ‘ağırlaştırılmış müebbet’ verilen dosyanın son hali üzerinden ‘gözaltına’ bile alınmayacağımı karara bağlamıştı. Şimdi soruyorum, suçsuzluğum daha ilk baştan belli iken bu düşmanlık kime ne kazandırdı, elinize ne geçti?”

Altan, beraatini talep etti, ayrıca yurt dışı yasağının da kaldırılmasını istedi.

Ardından söz alan avukatların beyanlarının sonrasında savcılık mütalaasını açıkladı. Mütalaada, “Yargıtay’ın bozma kararına uyulması ve tutuklulukların devamı” istendi.

Mahkeme heyeti de ara kararında Yargıtay’ın bozma kararına uymaya hükmetti.

Ahmet Altan, Nazlı Ilıcak ve tutuklu diğer üç sanığın tahliye talepleri “kuvvetli suç şüphesi” nedeniyle reddedilirken, Mehmet Altan’ın yurt dışı çıkış yasağı ise kaldırıldı.

Bir sonraki duruşma 4 Kasım’a ertelendi.

Previous post
Eski Bakan Nihat Ergün de AKP’den istifasını duyurdu
Next post
Ankara operasyon hazırlığında: Neler oluyor, kim ne diyor?