Ana SayfaGüncelAltın Portakal’da yarışacak uluslararası uzun metraj filmler belli oldu

Altın Portakal’da yarışacak uluslararası uzun metraj filmler belli oldu

HABER MERKEZİ – 26 Ekim’de başlayacak olan 56’ncı Antalya Altın Portakal Film Festivali’nin Uluslararası Uzun Metraj Film Yarışması’nın filmleri belli oldu. Brezilya’dan İran’a, Japonya’dan Lübnan’a toplam 17 ülkeden 10 film Türkiye’de ilk kez Antalya’da izleyici ile buluşacak.

56’ncı Antalya Altın Portakal Film Festivali, bu yıl 26 Ekim-1 Kasım tarihleri arasında yapılacak.

Bu yılki teması “Öze Dönmek” olarak belirlenen festivalde, Uluslararası Uzun Metraj Film Yarışması’nın filmleri belli oldu.

Festivalde; Almanya, Belçika, Brezilya, Çekya, Fransa, Hırvatistan, İran, İsveç, Japonya, Katar, Lübnan, Norveç, Ruanda, Sırbistan, Slovenya, Slovakya ve Tunus’tan toplam 10 film yarışacak.

Festival jürisi

“Good Bye Lenin!” (Elveda Lenin!) ile tanınan Almanyalı yönetmen Wolfgang Becker başkanlığındaki Uluslararası Uzun Metraj Film Yarışması jürisinde; İzlandalı bağımsız sinemacı Rúnar Rúnarsson, Hollandalı oyuncu Johanna ter Steege, Polonyalı yapımcı Ewa Puszczynska ve Busan Film Festivali’nin yönetmeni Jay Jeon bulunuyor.

Hangi filmler yarışacak?

Festivalde yarışacak 10 film şöyle:

“Only The Animals” (Yalnızca Hayvanlar)
  • İlk filmi “Eva Nová” (2015) ile tanınan Slovakyalı yönetmen Marko Škop’un Karlovy Vary’de Ekümenik Jüri Ödülü ve En İyi Erkek Oyuncu Ödülü’nü kazanan filmi “Let There Be Light” (Işık, Daha Fazla Işık)
  • Macaristan’dan, Barnabás Tóth’un Zsuzsa F. Várkonyi’nin romanından uyarladığı ve ülkesinin 2020 Oscar aday adayı olan “Those Who Remained” (Geriye Kalanlar)
  • Japonya sinemasının popüler oyuncularından Joe Odagiri’yi 10 yıl sonra ikinci kez kamera arkasına geçiren ve prömiyerini Venedik’te yapan Christopher Doyle imzalı “They Say Nothing Stays The Same” (Zaman Her Şeyi Siler)
  • Norveçli yönetmen Dag J. Haugerud’un Venedik’te Kuir Aslan’a aday olan filmi “Beware Of Children” (Çocuklar)
  • İran sinemasının önde gelen yönetmenlerinden Reza Mirkarimi’nin Fajr’da En İyi Senaryo Ödülü’nü alan, Şangay’da ise En İyi Film, En İyi Yönetmen ve En İyi Erkek Oyuncu ödüllerini kazanan son filmi “Castle Of Dreams” (Şirin’in Kalesi)
  • Sandra Kogut’un Toronto’da Çağdaş Dünya Sineması bölümünde gösterilen ve Brezilya sinemasının önemli oyuncularından Regina Casé’yi başrole taşıyan komedisi “Three Summers” (Üç Yaz)
  • Dominik Moll’un Venedik Film Festivali’nde yarışan gerilim filmi “Only The Animals” (Yalnızca Hayvanlar)
  • “Sabır Taşı, “Kahrolsun Dostoyevski” kitapları Türkçeye de çevirilen Afganistanlı yazar ve yönetmen Atiq Rahimi’nin Toronto’da gösterilen filmi “Our Lady Of The Nile” (Nil’in Meryem)
  • Tunuslu yönetmen Mehdi Barsaoui’nin Venedik’te En İyi Erkek Oyuncu Ödülü’nü kazanan filmi “A Son” (Bir Oğul)
  • Hırvatistanlı video sanatçısı ve belgeselci Dana Budisavljević’in 2. Dünya Savaşı sırasında tutulan bir günlükten yola çıkarak yazıp yönettiği, Pula Film Festivali’nde En İyi Film ve En İyi Yönetmen ödüllerini kazanan “The Diary Of Diana B.” (Diana B.’nin Hatıra Defteri)

Uluslararası Uzun Metraj Film Yarışması’nın kazananları 1 Kasım’da festivalin Kapanış ve Ödül Töreni’nde belli olacak.


Muhsin Ertuğrul’un kayıp filmi “Tamilla” Altın Portakal’da gösterilecek

Altın Portakal’da yarışacak uzun metraj filmler belli oldu

Altın Portakal’ın jüri üyeleri belli oldu

Altın Portakal’ın bu yılki jüri başkanı Zeki Demirkubuz

Altın Portakal’da onur ödülleri Selma Güneri ve Ahmet Mekin’in

Sinemanın kadın emekçilerine: Cahide Sonku anısına Altın Portakal

Altın Portakal’ın bu yılki teması: “Öze Dönmek”

Altın Portakal Film Festivali’ne başvurular başladı


PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
Şule Çet Davası: Yüksekten itilmiş, vücudunda cinsel şiddet bulgusu var
Sonraki Haber
Ahmet Türk hakkında soruşturma açıldı