Ana SayfaÇalışma YaşamıAmaç sendikalaşmayı engellemek: Koton’da 25 çalışan işten çıkarıldı

Amaç sendikalaşmayı engellemek: Koton’da 25 çalışan işten çıkarıldı

HABER MERKEZİ – Koton, sendikalaşma çalışmalarına başlayan 25 çalışanı işten çıkardı. Bazı işçilerin örgütlü olduğu KOOP-İŞ Sendikası konuya ilişin yaptığı açıklamada, işçilerin yazılı bildirim yapılmaksızın telefonla aranarak işten çıkarıldığını bildirdi.

Türkiye’nin en bilinen tekstil firmalarından biri olan Koton’un, 25 çalışanını Genel Merkez talimatıyla işten çıkardığı belirtildi.

İşten çıkarılanlar, sendikalaşma çalışmalarının önüne geçmek için işlerine son verildiğini söyledi.

Konuya ilişkin İşçiyiz.biz tarafından yapılan açıklamada, şöyle denildi:

“Koton çalışanları, ağır çalışma koşulları ve mobbing karşısında sendikalı olma kararı almışlardı. Bir süredir sosyal medya üzerinden sorunlarını ve taleplerini duyurmaya çalışan işçilere Koton Genel Merkez’den baskı uygulanmaya başlandı. Koton Genel Merkez sendikalaşmayı engellemek için Koton çalışanlarının açtığı sosyal medya hesaplarını takip eden 25 işçiyi işten attı.”

‘Telefonla işten çıkarıldılar’

İşçilerin örgütlendiği Türkiye Kooperatif ve Büro İşçileri Sendikası da (KOOP-İŞ) bir açıklama yayınladı.

“Sendikamıza üye olan Koton mağazaları işçileri, işverenin acımasız ve hukuksuz tavrıyla, yazılı bildirim olmaksızın bir telefonla işten çıkarılıyor. Binlerce üyemiz gibi Koop-İş’e güvenen, inanan Koton işçileri anayasal, yasal haklarını kullanamıyor. İşveren, onlara örgütlü olmayı, insanca, özgürce yaşamayı reva görmüyor.”

Sendika, İstanbul, İzmir ve Ankara başta olmak üzere Koton mağazalarının yer aldığı tüm şehirlerde basın açıklamaları yapacağını da belirtti.

Previous post
Karınca’nın vizyon seçkisi: 'Cinayet Süsü', 'Çarpıcı Kız' ve 'Deri Ceket'
Next post
Af Örgütü: Türkiye, Suriyeli mültecileri zorla savaş bölgesine gönderdi