Ana SayfaEkolojiAnkara Valiliği, iklim krizi ve ekolojik yıkıma karşı mitingi yasakladı

Ankara Valiliği, iklim krizi ve ekolojik yıkıma karşı mitingi yasakladı

HABER MERKEZİ – 26 Ekim’de Tandoğan Meydanı’ndan gerçekleştirilmesi planlanan “İklim krizine ve ekolojik yıkıma dur diyoruz” mitingi Ankara Valiliği tarafından yasaklandı.

Ekoloji Birliği’nin 26 Ekim’de Tandoğan Meydanı’nda “İklim krizine ve ekolojik yıkıma dur diyoruz” sloganıyla yapmak istediği miting yasaklandı.

Ankara Valiliği tarafından yasaklanan mitinge ilişkin kararı Twitter’dan duyuran Ekoloji Birliği, “Yaşamı savunma mücadelemize getirilen bu anti demokratik yasaklama kararını protesto ediyoruz! Mitingden bir gün öncesine kadar bu kararın açıklanmaması ayrı bir demokrasi ayıbıdır” dedi.

Ekoloji Birliği, yapılacak miting öncesinde yayınladığı çağrıda “Altın madenciliğine, nükleer ve termik santrallere, HES’lere, RES’lere, JES’lere, taş ocaklarına; denizlerin, göllerin, derelerin kirletilmesine dur demeye geliyoruz” ifadelerini kullanmıştı.

Birlik taleplerini ise şu şekilde sıralamıştı:

  • Altın madenciliği, metalik madencilik, termik santrallar, HES’ler, JES’ler, RES’ler, balıkçiftlikleri, taş ocakları, aşırı yapılaşma, endüstriyel hayvancılık, gereksiz duble yollar, köprüler, havaalanları gibi  iklim krizine  ve tüm ekolojik yıkıma yol açan  tüm  talan ve yıkım projelerinin ve faaliyetlerinin ülkenin her tarafında acilen durdurulması.
  • Halkın onayı olmayan hiçbir projenin uygulanmaması.
  • Bu yıkım ve talan projelerinin ve çalışmalarının önünü açan başta maden ve enerji yasaları olmak üzere tüm ilgili mevzuatın bir daha ekolojik yıkıma ve talana izin vermeyecek şekilde yeniden düzenlenmesi
  • Ekoloji, emek, demokrasi, kadın hakları mücadelesi önündeki tüm engellerin, kısıtlamaların, yasaklamaların kaldırılması.
Previous post
Şili’de protestolar: 19 kişi hayatını kaybetti, 3 bine yakın gözaltı var
Next post
Suriye’nin BM temsilcisinden Türkiye'ye 'operasyon' suçlaması