Ana SayfaGüncelAnkara’da beş Almanya vatandaşı gözaltında

Ankara’da beş Almanya vatandaşı gözaltında

HABER MERKEZİ – Ankara’da yapılan polis baskınlarında beş Almanya vatandaşının gözaltına alındığı bildirildi.

Ankara’da beş Almanya vatandaşı gözaltında.

Mezopotamya Ajansı’nın haberine göre gözaltılar Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından başlatılan soruşturma kapsamında geçtiğimiz günlerde yapıldı.

Gözaltındakilerin Ankara Emniyet Müdürlüğü’nde tutulduğu ve durumdan Almanya Konsolosluğu’nun haberdar olduğu bildirildi.

Habere göre kısıtlılık kararı getirilen soruşturma kapsamında yapılan gözaltı işlemlerinin gerekçesi “örgüt üyeliği” ve “örgüt propagandası” iddiaları.

Gözaltına alınan beş kişinin emniyet işlemlerinin ardından savcılığa çıkarılması bekleniyor.

Soylu’nun açıklamaları

Daha önce Türkiye’de gözaltına alınan Almanya vatandaşları Ankara-Berlin hattında gerilime neden olmuştu.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, konuyla ilgili olarak, “Avrupa’da, Almanya’da öyle terör örgütünün toplantılarına katılıp da ondan sonra gelip Antalya’da, Bodrum’da, Muğla’da tatil yapanlar var ya, onlar için de tedbir aldık şimdi” demişti.

Soylu’nun aynı açıklamasındaki “havalimanında tutuklanacaklar” sözleri ise Almanya hükümetininin tepkisine neden olmuştu.

Almanya Dışişleri Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, “Türkiye’ye giden herkesi seyahat uyarılarımıza dikkatlice bakmasını öneriyorum. Orada Almanya’da düşünce özgürlüğü kapsamında değerlendirilen sözlerin, Türkiye’de ceza kovuşturmasına yol açabileceği belirtiliyor” denilmişti.

Ayrıca Soylu’nun sözleri Britanya ve Almanya medyasında da yankı uyandırmıştı.

Britanya merkezli Times’ın “Türkiye turistleri uyarıyor: Erdoğan’ı eleştirirseniz sizi tutuklarız” başlıklı haberinde, “Tehdit, özellikle Almanya Dışişleri Bakanlığı’nın sosyal medya üzerinden Erdoğan’ı eleştirmemeleri konusunda uyardığı, Türkiye’ye seyahat etmek isteyen Alman ziyaretçilere yönelik gözüküyor” ifadeleri yer almıştı.

Previous post
Bahçeli’den Kılıçdaroğlu'nun dokunulmazlığının kaldırılması çağrısı, CHP’den tepki
Next post
NUSAYBİN DAVALARI | Haftalardır süren duruşmalarda neler oluyor?