Ana SayfaEğitimAnkara’da öğrenciler için aylık akbil dönemi

Ankara’da öğrenciler için aylık akbil dönemi

HABER MERKEZİ – Ankara’da 20 Ekim’den itibaren 60 TL karşılığında 200 binişlik aylık abonman öğrenci kartı dönemi başlayacak. Uygulamadan 27 yaş ve altı öğrenciler yararlanabilecek.

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş’ın talimatıyla, 20 Ekim Pazar gününden itibaren 60 TL karşılığında 200 binişlik aylık abonman öğrenci kartı dönemi başlayacak.

Buna göre;

  • İlk kez kullanılacak “Aylık Abonman İndirimli Kart” uygulamasından Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) ve Yükseköğretim Kurulu (YÖK) sistemine kayıtlı olan 27 yaş ve altı öğrenciler yararlanabilecek.
  • Aylık abonman ANKARAKARTI’na bakiye yüklemede olduğu gibi aynı anda aylık 60 TL karşılığında 200 binişlik (biniş birim adedi 0,30 kuruş) abonman kontör hakkı yüklenecek.
  • Mevcut indirimli öğrenci ANKARAKART’ı olanlar bu kartı aynı zamanda aylık abonman öğrenci kartı olarak da kullanılabilecek.
  • Sistem önceliği 200 binişlik aylık abonman öğrenci kartına verecek. 200 binişlik kullanım hakkının bitmesi halinde mevcut indirimli öğrenci ANKARAKART ya da aylık abonman ANKARAKART devreye girecek.

Yaklaşık 250 bin öğrencinin uygulamadan faydalanması bekleniyor.


Uygulama ile ilgili ayrıntılı bilgiye BURADAN ulaşabilirsiniz.



Önceki Haber
Hakkari, Yüksekova ve Nusaybin belediyelerine kayyum
Sonraki Haber
Merkez Bankası anketi: Dolar öngörüsü yükseldi